Igre
27.12.2009 09:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prodaja konzole PlayStation 3 ob prihodu igre Final Fantasy XIII precej večja

Z novim delom serije Final Fantasy se konzola PlayStation 3 precej bolje prodaja.
Z novim delom serije Final Fantasy se konzola PlayStation 3 precej bolje prodaja.

Sony

je v tednu od 14. do 20. decembra na Japonskem zabeležil občutno povečanje prodaje svoje konzole PlayStation 3, za kar se morajo zahvaliti novi igri Final Fantasy XIII. V omenjenem tednu so zabeležili kar 237.086 prodanih konzol PlayStation 3, od katerih jih je bilo 92.000 prodanih skupaj z igro Final Fantasy XIII. Za primerjavo lahko povemo, da je bilo v začetku prodaje nove (tanjše) verzije konzole v začetku septembra prodanih le 152.000 enot.

Novo igro iz serije Final Fantasy, ki oboževalce razveseljuje že vrsto let, so sicer v prvih štirih dneh prodali v več kot 1,5 milijona izvodih, kar je vse prej kot malo. Z njeno pomočjo je omenjeni prodajni teden tako eden boljših v zgodovini PlayStationa 3.

Skupna prodaja konzole PlayStation 3 je na domačem trgu še vedno na drugem mestu, saj so do sedaj prodali 1,65 milijona izvodov, kar je manj od Nintendove konzole Wii, ki s 1,74 milijona izvodov drži prvo mesto. To pa bi se lahko tudi kaj kmalu spremenilo, v kolikor se bodo konzole z novim nadaljevanjem igre Final Fantasy še naprej tako dobro prodajale. Veliki konkurent Xbox 360 za obema po prodaji na Japonskem precej zaostaja, saj se je njegova številka prodaje ustavila pri le 366.868 izvodih. Pred Microsoftovo konzolo sta tudi konzoli DSi ter PSP.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku