Računalništvo, telefonija
17.06.2005 11:10

Deli z drugimi:

Share

Prodaja deleža oziroma managerski odkup

Zaradi spreminjajočih se razmer na tržišču, ki zahtevajo specializacijo posameznih podjetij ter zaradi zagotavljanja optimalnih razmer za nadaljnji razvoj, sta se vodstvi družb FMC in Actual I.T. dogovorili, da za poslovno sodelovanje ni več potrebna kapitalska povezanost. Tako bodo Actualov 14,4 odstotni poslovni delež v FMCju odkupili dosedanji večinski lastniki, ki družbo tudi vodijo.

“Z družbo FMC smo bili kapitalsko povezani od leta 2003. Medsebojno sodelovanje se bo po prodaji deleža nadaljevalo in bo temeljilo na partnerskem sodelovanju,” je povedal Igor Kosmina, direktor Actuala I.T.. Martin Fatur, direktor FMCja pa dodaja, da bo družba še naprej sledila prvotno zastavljeni strategiji.

Informacijska družba Actual I.T., članica Skupine Istrabenz, je pred leti med prvimi pri nas začela uvajati storitve SAP, namenjene večjim poslovnim organizacijam. V zadnjem razvojnem obdobju, ki je zaznamovano s hitro rastjo, pa se je iz ponudnika sistemske integracije in prodajalca strojne opreme uspešno usmerila v ponudnika zunanjega izvajanja informacijskih storitev (outsourcinga). FMC je v minulem letu dosegel 64-odstotno rast prihodkov in zaposluje skoraj 50 ljudi. Poznan je predvsem kot predstavnik vodilnega svetovnega proizvajalca računalnikov podjetja Dell. Svoje poslovalnice ima v Ljubljani, Celju in v Kopru.


Prijavi napako v članku