Računalništvo, telefonija
16.08.2015 20:24
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihajajoči Google Nexus bo še bolšji in cenovno dostopnejši!

Novi Google Nexus bo cenejši od zdajšnjega modela!
Novi Google Nexus bo cenejši od zdajšnjega modela!

Pametni mobilni telefoni Google Nexus so že dolgo simbol kakovosti in stroškovno prijaznih mobilnih naprav, ki lahko tekmujejo s specifikacijami najmočnejših modelov na trgu. Medtem ko je bil pametni mobilni telefon Nexus 5 iz leta 2013 nedvomno zadetek v polno, je njegov naslednik Nexus 6 nekoliko manj priljubljen. Razlog za to gre iskati predvsem v njegovi višji maloprodajni ceni v primerjavi s predhodnikom, kar je marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije odvrnilo od nakupa.

Pri pripravi novega modela pametnega mobilnega telefona družine Nexus bo podjetje Google nekoliko spremenilo »taktiko«, saj bo dejansko ponudilo v prodajo dva modela, in sicer tablifon in običajni mobilnik. Slednji bo zaradi nižje cene namenjen širšemu krogu uporabnikov storitev mobilne telefonije, izdelovalo pa naj bi ga podjetje Huawei.

Novi Googlov manjši pametni mobilni telefon Nexus naj bi bil opremljen z zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 820, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in s 5,2-palčnim (13,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.440 x 2.560 slikovnih točk. Preostala strojna oprema naj bi prav tako bila kos zahtevam sodobnih uporabnikov storitev mobilne telefonije, saj naj bi obsegala še do 32 gigabajtov vgrajenega pomnilnika in digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

Podjetje Google naj bi novega člana družine mobilnikov Nexus javnosti predstavilo najpozneje do letošnje jeseni, in sicer skupaj z novim mobilnim operacijskim sistemom Android M. Upajmo, da bo novost kmalu po uradni predstavitvi mogoče kupiti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku