Igre
12.06.2006 08:52
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja Half-Life 2: Episode Three

“Projekt Half-Life nam je vzel dve leti časa za razvoj,” je povedal Gabe Newell, poslovni direktor programerske hiše Valve. “S precej večjo ekipo smo porabili za izdelavo Half-Life 2 kar šest let in če bi začeli delati na Half-Life 3, bi se verjetno prej vsi upokojili kot igro izdali. Zato smo se odločili za drugačen način, s katerim bomo lahko konstantno razveseljevali igralce. Če želimo igralcem dati igro z novim


Alyx ima večjo vlogo v epizodah.

pogonom, bi porabili štirikrat več časa, kot da samo izpopolnimo igro s trenutno zelo kakovostnim pogonom. Tako smo se odločili za razvijanje nadaljevanj na starem pogonu.”

“Razlog, da smo ime Aftermath spremenili v Episodes (epizode) odraža naš namen o izdaji treh nadaljevanj (Episode 1, Episode 2, Episode 3). Kot vse kaže, smo s tem igralce precej zmedli. Verjetno bi bilo boljše ime za igro Half-Life 3: Episode 1, ampak tako smo si pot začrtali in zdaj ne bomo spreminjali imen.”


Skrivnostni G-man.

Newell je še povedal: “Episode 1 si je bolje predstavljati kot Half-Life 3. Prvi Half-Life je govoril o tem, kako je G-man povzdignil Gordona Freemana v heroja, drugi je govoril o G-man in njegovi kreaciji, epizode (1,2,3) pa govorijo o tem kako G-man izgubi nadzor nad Freemanom.”

Epizode 1,2,3 se dogajajo po zgodbi iz Half-Life 2, ampak Newell ne izloča možnosti vrnitve časa v dogajalni čas igre Half-Life 2. Nazadnje pa Newell še opozori igralce, naj ne pričakujejo Half-Life filma kmalu, saj so bili vsi scenariji, ki so jim bili ponujeni iz Hollywooda, zanič.


Prijavi napako v članku