Računalništvo, telefonija
08.04.2008 19:55
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja elegantna tipkovnica Razer Lycosa

Proizvajalec igričarske opreme Razer ne počiva na lovorikah in skrbi za vedno sveže novosti v svojem prodajnem programu. Ena od novosti, ki smo jih dobili na test je tudi tipkovnica Razer Lycosa. Gre za naslednika tipkovnice Razer Tarantula, ki pa je kar precej drugačen od predhodnice. Namesto kopice dodatnih gumbov okrog tipkovnice nam je na voljo le TouchPanel kjer so najnujnejši dodatni gumbi, kot na primer za nastavitev glasnosti ter za upravljanje multimedijskih predvajalnikov. Ti dodatni gumbi v zgornjem kotu so na zanimivem polju, občutljivem na dotik, tako kot tudi gumb za spreminjanje osvetlitve. Izbiramo lahko med tremi načini osvetlitve in sicer lahko osvetlimo vse gumbe, ali samo gumbe za premikanje v strelskih igrah, ali pa izklopimo osvetlitev. Resnici na ljubo sta slednja dva načina nepraktična saj se brez osvetlitve gumbi slabo vidijo, prav tako pa v igrah uporabljamo tudi kaj drugega kot tipke W,A,S in D. S pritiskom na Razerjev logotip pa preklapljamo med profili, ki si jih nastavimo v Razerjevem programu.

Glede na predhodnico je nova tipkovnica tudi nekoliko manjša in priročnejša. Seveda v Razerjevem stilu zelo elegantna in všečnega videza. Krasijo jo tudi z gumo prevlečeni gumbi, ki so zelo prijetni na otip in drsijo nekoliko manj kot klasični gumbi. Preseneča nekoliko glasnejše tipkanje, ampak ni moteče. Je pa na podobni konkurečni tipkovnici z nizkoprofilnimi tipkami nekoliko tišje. Uporaba tipkovnice je udobna, sprednji naslon za roke pa je dobrodošel in pripomore k udobju (lahko se ga tudi odstrani). Tipkovnica ima še tri dobrodošle priključke in sicer dodatne priključke na zadnji strani in sicer za slušalke, mikrofon in dodatne USB naprave. Kot se za igričarsko tipkovnico spodobi, dobimo poleg tudi programsko opremo, kjer si lahko nastavimo profile ali makre za želene tipke na tipkovnici. Tipkovnica se ponaša z odzivnim časom le 1 ms vendar v praksi tega ne opazimo. Ena od dobrodošlih lastnosti pa je izklop Windows tipke, da je po ne sreči ne pritiskamo več.

Kako oceniti tipkovnico Razer Lycosa? Gre za zelo všečno, ravno prav veliko tipkovnico z atraktivno osvetlitvijo, ki nam ob pomoči Razerjeve programske opreme omogoča neskončne možnosti prilagoditve tipk po lastnih željah. Pograjali bi edino slabo vidnost tipk kadar je osvetlitev izklopljena, prav tako pa se zaradi polirane površine na njej hitro nabirajo prstni odtisi (a se ravno tako hitro obrišejo). Kaj dosti nova tipkovnica naših igričarskih sposobnosti ne bo izboljšala, bo pa zagotovo polepšala našo mizo in olajšala igranje.


Prijavi napako v članku