Računalništvo, telefonija
11.10.2017 13:26
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja digitalni dogodek leta!

Prihaja digitalni dogodek leta!
Prihaja digitalni dogodek leta!

Na celjskem sejmišču bo od 19. do 21. oktobra digitalni dogodek leta. Prvi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future prinaša zanimiv program in prikaze inovativnih rešitev na področju digitalizacije. Na sejmu bo 50 razstavljavcev predstavilo tehnološke rešitve, ki olajšujejo vsakdanje in poslovne procese, obiskovalci pa bodo prek sodobnih inovacij spoznavali vpliv in nujnost digitalnega razvoja, od katerega je odvisna tudi naša prihodnost. Sejem, ki ga bo uradno odprl častni pokrovitelj minister za javno upravo Boris Koprivnikar, bo mogoče obiskati od četrtka do sobote, med 9. in 18. uro.


Ideja za organizacijo novega sejma inovativnih digitalnih rešitev je zorela dlje časa in na podlagi podpore strokovne javnosti so v družbi Celjski sejem pristopili k organizaciji novega sejma. »Po skoraj poldrugem desetletju bo v Sloveniji novi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future, ki predstavlja nadgradnjo sejma informacijskih tehnologij,« je na novinarski konferenci razložil izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec.

V razstavnem delu sejma bodo predstavljene rešitve za povečanje učinkovitosti poslovnih in delovnih procesov. Med drugim si bo mogoče ogledati rešitve za upravljanje identitet in storitve sistemske integracije, poslovne informatike, digitalnega sporočanja ter elektronike, inovativne rešitve za upravljanje vodovodnega omrežja in ravnanje z odpadki, energetike in industrije, rešitve za celovito upravljanje dogodkov in udeležencev, inovativne rešitve za šolstvo, spletne aplikacije za digitalizacijo poslovanja, poslovne analitike, operacijski sistem za internet stvari, rešitve za povezovanje strojev, tovarn in drugih resursov, klepetalne robote, ponudnike telekomunikacijskih storitev. Predstavljene bodo rešitve s področja e-zdravja, e-izobraževanja in e-mobilnosti. Predstavile se bodo izobraževalne institucije in strokovne revije.

Na razstavnem prostoru Storitve digitalne Slovenije oz. Republike Slovenije bodo obiskovalci skozi ponazoritev različnih življenjskih dogodkov spoznali ključne eStoritve javne uprave. Potekala bodo tudi številna zanimiva predavanja, delavnice in posveti o elektronskem poslovanju z državo na različnih področjih družbenega življenja ter o drugih digitalnih rešitvah.

Koordinator nastopa je Ministrstvo za javno upravo, ki bo nastop izvedlo skupaj z več kot 10 organi javnega sektorja. Med drugim se bodo obiskovalci na tem razstavnem prostoru seznanili s postopkom registracije spletne strani na domeni .si, ki letos praznuje 25 let, s storitvami portala eUprava za državljane, s pionirjem slovenskega interneta Akademsko in raziskovalno mrežo Slovenije (Arnes), ki prav tako praznuje 25-letnico in v okviru katere delujeta tudi Register.si ter SI-CERT. Sodelavci SI-CERT bodo obiskovalcem podrobno predstavili nacionalni ozaveščevalni program Varni na internetu ter svetovali, tudi ena na ena pri različnih vprašanjih internetne varnosti.

Na sejmu tudi 10 start-up podjetij

Celjski sejem je v sodelovanju s partnerji Acceleration Business City, Inkubator savinjske regije, Start:up Slovenija, Start:up Maribor in Siemens na natečaju iFEEL start-up 2017 izbral 10 najbolj obetavnih start-up podjetij, ki bodo lahko svojo inovativno idejo delili s strokovno in splošno javnostjo.

Brezplačno predstavitev na sejmu so si prislužila podjetja: Inden, ki bo predstavil rešitev za boljšo cenovno obveščenost in celovit nadzor nad nakupom energentov podjetij. Optiheat bo predstavil pametni nadzornik toplotnih črpalk v oblaku, ki s pomočjo samoučečih algoritmov uravnava optimalno delovanje toplotne črpalke glede na posamezni termodinamični model stanovanjske hiše. Simbioza Genesis bo predstavil spletni asistenčni center za pomoč starejšim Magda, podjetje Vastok pa svojo rešitev AlpStories za prenašanje izkušnje »prosumerstva« iz medmrežja v kozmetično industrijo, kjer s pomočjo robotskega sistema omogoča posameznikom, da z mešanjem naravnih sestavin, avtomatiziranim procesom naročanja, etiketiranja in celo izdelave lastne blagovne znamke ustvarijo lasten izdelek kar od doma. Podjetje Viar bo predstavilo rešitev Viar360 za hitro ustvarjanje izkušenj virtualne resničnosti, 45HC pa spletno platformo za enostavno in transparentno naročanje ladijskih kontejnerskih prevozov ter nadzor vse od pošiljatelja do prejemnika. Podjetje Blue Code bo predstavilo mobilno plačilno shemo za evropske banke, Eggos pa svoj EggBOX, prvo prenosno in popolnoma brezžično blagajno. Podjetje Feelif bo predstavilo učni pripomoček za slepe in slabovidne, ID.Conference pa celovito rešitev za organizacijo konferenc.

Aktualni strokovni program

Sejemsko dogajanje bodo pomembno sooblikovala aktualna strokovna predavanja in predstavitve. Govora bo o pametnih mestih prihodnosti, sodobni mobilnosti, izzivih digitalizacije v podjetjih in širši družbi, spletni varnosti, e-izobraževanju, e-zdravju, poseben sklop pa bo namenjen tudi blockchain tehnologiji, ki je eno največjih gonil v digitalni transformaciji zasebnega sektorja, javnega sektorja in v gospodarstvu nasploh.


Kdaj in kje?

Sejem Feel the Future bo mogoče obiskati od četrtka do sobote, 19.-21. oktober, med 9. in 18. uro. Odrasle osebe bodo za vstopnico odštele 8 evrov, upokojenci 6 evrov, učenci, dijaki in študenti pa 5 evrov. Predšolski otroci imajo prost vstop.

V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si za lažje načrtovanje sejemskega obiska dnevni program dogajanja ogledajo na www.feelthefuture.si, kjer je objavljen tudi seznam razstavljavcev.Prijavi napako v članku