Telefoni
28.01.2010 08:25

Deli z drugimi:

Share

Prihaja cenovno ugodnejši mobilni telefon Nokia X6

Cenejša različica pametnega mobilnega telefona Nokia X6 se bo zagotovo tržila za med!
Cenejša različica pametnega mobilnega telefona Nokia X6 se bo zagotovo tržila za med!

Podjetje Nokia je v zadnjem tromesečju lanskega leta zabeležilo rekorden izpad prihodkov. Finski gigant je 832 milijonov ameriških dolarjev izgubil predvsem na račun izjemno slabe prodaje pametnih mobilnih telefonov, saj slednji preprosto niso več kos vrhunskim izdelkom konkurenčnih podjetij.

Finskemu gigantu gre v letošnjem letu nekoliko bolje z novim modelom X6, saj za dobrih 450 evrov dobimo pametni mobilni telefon, ki je opremljen z na dotik občutljivim zaslonom z 8,12-centimetrsko diagonalo, vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 GB in digitalnim fotoaparatom ločljivosti 5 milijonov točk. Za poganjanje prednameščene programske opreme pa je na voljo odprtokodni operacijski sistem Symbian S60 pete generacije.

Povpraševanje po mobilnem telefonu X6 naj bi se kmalu še povečalo, saj bo podjetje Nokia ponudilo v prodajo njegovo cenovno ugodnejšo različico. Novinec bo opremljen z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 GB in bo brez dostopa do storitve Nokia Comes With Music, ki uporabnikom nudi neomejen dostop do glasbe na spletnem portalu Nokia Music Store.

Cenejša različica pametnega telefona Nokia x6 bo hkrati tudi prva, ki bo imela prednameščeno brezplačno različico navigacijskega programa Ovi Maps. Novi mobilnik finskega giganta bo naprodaj najkasneje do pomladi, njegova cena pa naj bi se gibala okoli 350 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku