Trdi diski
07.07.2016 12:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Samsungu so danes predstavili prihodnost

Na novo pomnilniško kartico SanDisk lahko shranimo do 20 ur videoposnetkov visoke ločljivosti.
Na novo pomnilniško kartico SanDisk lahko shranimo do 20 ur videoposnetkov visoke ločljivosti.

Ni naključje, da so trenutno vodilna tehnološka podjetja na takem položaju. Ključni razlog zakaj je temu tako so novi produkti in storitve, ki jih na vsake toliko časa predstavijo javnosti. Samsung je v preteklosti v številnih panogah uvedel nove produkte zaradi katerih se je zavihtel na sam vrh. Nazadnje smo lahko temu bili priča ob razvoju pametnih telefonov z velikimi zaslonu. Samsung je med prvimi vstopil v to kategorijo in s tem za sabo potegnil vse ostale proizvajalce. Tokrat so se lotili microSD kartic.

Pri Samsungu so danes predstavili prvo odstranljivo UFS kartico, ki predstavlja naslednika microSD kartice. Gre za pomemben tehnološki podvig, ki bo po mnenju Samsunga vsem uporabnikom pametnih in digitalnih naprav prinesel izboljšano uporabniško izkušnjo. Ravno zaradi trenutnega stanja na trgu pametnih naprav, kjer telefoni na področju kamer postajajo vse bolj zmogljivi, vidijo pri Samsungu ključno priložnost za UFS. Stavijo pa tudi na razvoj dronov in pa kamer s pomočjo katerih je možno ustvarjati posnetke v 360 stopinjah.

UFS je kratica in se nanaša na Universal Flash Storage. Na voljo je v štirih spominskih različicah in sicer 32GB, 64GB, 128GB in 256GB. Pred današnjo predstavitvijo je UFS že bil uporabljen pri pametnih telefonih Galaxy S6 in S6 Edge vendar pa je sedaj kartica prvič predstavljena v takšni obliki, da jo je mogoče naknadno vstaviti v telefon in s tem povečati spomin. Glavna prednost je seveda hitrost delovanja kartice. Bralna hitrost znaša do 530MB na sekundo oziroma pet krat več kot v primeru microSD kartic.

V tem trenutku na žalost še ni podatkov o cenah in tudi ne o tem kdaj bodo nove kartice na voljo slovenskim uporabnikom. Je pa to razlog dovolj, da z morebitnim nakupom nove microSD kartice počakate.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku