Računalništvo, telefonija
17.06.2019 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite ustreznost prtljage za letalo kar s telefonom

Preverite ustreznost prtljage za letalo kar s telefonom
Preverite ustreznost prtljage za letalo kar s telefonom

Če veliko potujete z letalom, potem že poznate vse meje teže in velikosti prtljage, ki jo lahko brezplačno vzamete na krov. Kaj pa, če ravno kupujete nov kovček in ne veste, ali je pravih mer?

Ko govorimo o teži kovčka, ga lahko stehtate kar na domači tehtnici. Preprosto položite kovček na tehtnico in preverite, ali je v skladu s pravili letalske družbe. Če je kovček premajhen ali prevelik za na tehtnico, nasvet: Preprosto najprej stopite na tehtnico sami, nato pa še s kovčkom in odštejte razliko.

Pri preverjanju velikosti je malce več dela, saj je potrebno izmeriti širino, dolžino in višino, ki jo potem primerjate z zahtevami letalske družbe. Kaj pa, če je kovček nenavadne oblike ali imate na primer torbico?

Ryanair ima rešitev tudi za to. V sami aplikaciji je zdaj možno virtualno preveriti, ali vaša kabinska prtljaga ustreza njihovim pogojem. Pri tem je potrebno telefon počasi pomikati okrog in okrog objekta, da se lahko ustvari virtualna 3D podoba, s pomočjo katere nato program izračuna dimenzije prtljage.

Naj omenimo še, da programska oprema ne izračuna teže. Sistem je še v fazi testiranja in seveda ni popoln, torej se lahko pojavijo napake. Vsekakor je bolje, da ročno prtljago za vsak slučaj še izmerimo sami.

Dovoljena velikost ročne prtljage pri Ryanairu v času pisanja članka znaša 40x20x25 cm. Če prinesete dodaten kos ali vaša prtljaga ne ustreza tem meram (je večja), bo potrebno doplačilo v višini 25 evrov.

Podoben sistem uporabljata tudi družbi EasyJet in Kayak.


Prijavi napako v članku