Triki in nasveti
10.07.2011 12:58
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pretvorite Facebook v Excel in prelisičite vašega šefa

Spletna stran Hardlywork.in bo marsikateremu uporabniku olajšala življenje. Ali pač ne?
Spletna stran Hardlywork.in bo marsikateremu uporabniku olajšala življenje. Ali pač ne?

Za vse tiste, ki radi preverite novice na Facebooku kar na delovnem mestu, a ne želite, da bi vaš šef to izvedel, imamo rešitev! Na spletni strani hardlywork.in je namreč zelo enostavno standardni vmesnik Facebooka pretvoriti v podobo Microsoft Excela. Vse kar morate storiti je, da obiščete omenjeno stran, kliknete na “Gimme dem spreadsheets” ter aplikaciji omogočiti dostop do vašega Facebook profila. Šef bo bržkone zelo zadovoljen z vašo zatopljenostjo v “delo”, medtem pa boste vi lahko brez strahu prebirali nove statuse vaših prijateljev, gledali slike, brali zidove in še mnogo več.

Edina očitna razlika pri tem bo, da bodo fotografije v novem pogledu precej zmanjšane. Aplikacija vsebuje tudi dodaten varnostni ukrep. Če bo vaš šef z glavo nevarno blizu vašega delovnega mesta, lahko na hitro pritisnite preslednico in vaš »excelski« Facebook se bo spremenil v realno tabelo s fiktivnimi izračuni.

Seveda, bo vse skupaj delovalo pod pogojem, da vaš šef ne razlikuje med Windowsi XP, Windows Visto ali Windows 7, ki so postali standard že v mnogih pisarnah. Dodaten problem v tej celotni zgodbi predstavlja dejstvo, da »zamaskiranega« Facebooka ni mogoče maksimirati čez celoten zaslon. Alternativo predstavlja uporaba nemaksimiziranega okna internetnega brskalnika, kjer robove okna poravnamo z robovi virtualne Excel aplikacije, vendar pa stvar ne deluje enako v vseh brskalnikih. Na primer, v Chromu se poravnajo samo navpični robovi, medtem ko Internet Explorer ustrezno uskladi samo vodoravne robove.


Prijavi napako v članku