Računalništvo, telefonija
28.10.2019 08:30

Deli z drugimi:

Share

Prenosni zaslon debeline zgolj 5 milimetrov

Podjetje Espresso Displays je izdelalo najtanjši prenosni zaslon doslej.
Podjetje Espresso Displays je izdelalo najtanjši prenosni zaslon doslej.

Espresso Displays je avstralsko podjetje, ki trenutno razvija istoimenski prenosni zaslon, zagonska sredstva zanj pa pričakovano zbira na portalu KickStarter. Da tu gre za izjemno zanimiv izdelek kaže predvsem dejstvo, da je podjetje v zgolj nekaj dneh zbralo več kot 15 krat več sredstev od tistih, ki jih potrebuje za zagon proizvodnje. Novost bo na voljo v dveh različicah, in sicer s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno in 39,6-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo, zanju pa je treba odšteti preračunanih 288 evrov oziroma preračunanih 315 evrov, kar ni veliko glede na to, kar novost dejansko ponuja.

Oba prenosna zaslona podjetja Espresso Displays prikazujeta slike z ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk, nudita svetilnost 300 niti in kontrastno razmerje 800 proti 1. Novinca sta občutljiva na dotik, nudita vidni kot 170 stopinj in sta pred poškodbami zaščitena z nadvse odpornim zaščitnim steklom. Ohišje je izdelano iz aluminija in tehta 690 gramov ter razpolaga z dvema izhodoma, in sicer USB Type-C in mini HDMI.

Ker debelina novih prenosnih zaslonov podjetja Espresso Displays znaša manj kot pet milimetrov, gre tu za najtanjša prenosna zaslona na svetu. Kljub temu lahko novinca brez težav uporabljamo na bogati paleti naprav, in sicer od osebnih računalnikov, pa vse do igralnih konzol, tabličnih računalnikov in celo pametnih mobilnih telefonov, pri čemer so trenutno podprti telefoni podjetji Samsung, Huawei in Apple. Več informacij o nadvse zanimivem izdelku pa so na voljo na povezavi https://www.kickstarter.com/projects/espressodisplays/the-worlds-thinnest-portable-display-top-to-bottom/description. Tu seveda lahko opravimo tudi nakup, prvi kupci pa bodo nadvse zanimiv in uporaben prenosni zaslon prejeli aprila prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku