Računalništvo, telefonija
18.01.2018 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusili smo najnovejši LG-jev telefon V30

..Pod roke nam je prišel odličen telefon znamke LG. Govora je seveda o LG V30, ki nam je prinesel veliko novosti, ki vsekakor izstopajo od ostalih modelov..
Preizkusili smo najnovejši LG-jev telefon V30
Preizkusili smo najnovejši LG-jev telefon V30

Ker verjamemo, da ste o telefonu in njegovih lastnostih že kar nekaj prebrali, smo se odločili, da izpostavimo samo tiste, ki najbolj izstopajo od ostalih modelov LG telefonov in postavljajo telefon v sam vrh.

Ena od lastnosti, ki nam je najprej padla v oči, je vsekakor odličen ekran, ki je sedaj prvič narejen z novo P-OLED tehnologijo velikosti 6 palcev in ločljivosti 1.440 x 2.880 točk. Posebnost ekrana je, da je narejen na zasnovi OLED tehnologije, kar nam daje veliko lepši prikaz barv, poleg tega pa je v primerjavi z LCD tehnologijo veliko bolj prijazen do naših oči. Vsekakor ga priporočamo vsem tistim, ki imate težave pri daljšem gledanju v ekran.

Naslednja lastnost, ki izstopa od ostalih modelov, je dvojna kamera na zadnji strani telefona, ki zajema slike v velikosti 16 in 13 MP. Ena kamera ima širokokoten objektiv, kar pomeni, da lahko zajamemo veliko več prostora znotraj slike, druga kamera pa nam objekte malce optično približa. Posebnost kamere je tudi lasersko ostrenje in odlična kakovost fotografij v slabših svetlobnih pogojih. Prednja kamera ima sicer samo 5 MP, kar pa vseeno zadostuje za odlične selfije.

Kdor dela v mokrem ali prašnem okolju ali se rad malce potaplja, bo navdušen, da je telefon certificiran po IP68-standardu, kar pomeni, da je odporen na prah in da se lahko z njim potopite do globine enega metra in pol za največ 30 minut.

Vsi tisti, ki vam veliko pomeni odličen zvok, boste veseli podatka, da so pri LG-ju stopili v partnerstvo s priznanim proizvajalcem zvočne opreme Bang & Olufsen, ki je sinonim za odličen zvok. Telefonu so priložene tudi slušalke, za katere moramo priznati, da pri poslušanju glasbe naredijo res velik vtis.

Za nemoteno delovanje poskrbi operacijski sistem Android 7.1.2 (Nougat), za varnost pa je poskrbljeno tudi s čitalcem prstnih odtisov, ki so ga namestili na zadnjo stran telefona. Kljub svoji velikosti je telefon še vedno najlažji v razredu 6-palčnih zaslonov, saj tehta zgolj 158 gramov in v debelino meri pičlih 7,3 milimetra.

Vsekakor nas je telefon navdušil in ga priporočamo vsem, ki imate ob sebi radi telefon, ki je tehnološko v samem vrhu, in vam za kakovost ni težko odšteti kakšen evro več.


Prijavi napako v članku