Igre
05.07.2011 15:57
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozabite na World of Warcraft, prihaja Guild Wars 2

Igra Guild Wars 2 bo MMORPG nove generacije, ki bo najverjetneje še kar nekaj časa brez pravega konkurenta.
Igra Guild Wars 2 bo MMORPG nove generacije, ki bo najverjetneje še kar nekaj časa brez pravega konkurenta.

Dobrodošli v svetu večigralskih spletnih iger (MMO ali MMORPG). Če ste ljubitelj računalniških iger, potem vas bo naslednji članek zagotovo zanimal. Če to niste in vam igranje iger ne predstavlja prav posebne zabave, potem je morda bolje, da ga enostavno zaobidete. Govora je namreč o novi MMORPG igri, ki naj bi na prodajne police prišla še to jesen, natančneje novembra. Prvi del Guild Warsa je prišel leto dni po trenutno najboljšem MMORPG-ju na trgu – World of Warcraft. Žal ni požel uspeha, ki so/smo si ga mnogi želeli. Prav zaradi tega svetovna igričarska javnost že dolgo čaka na tako imenovanega “WoW morilca“. Vemo, da je nehvaležno primerjati WoW, GW in GW 2, vendar enostavno moramo. To preprosto zato, ker bo Guild Wars 2 MMORPG nove generacije in bo prav zaradi tega verjetno brez pravega konkurenta. Vsaj zaenkrat.

GW 2, kot smo že rekli, prihaja v jeseni (čeprav je to dokaj relativno), od njega se pričakuje zelo veliko. V nadaljevanju vam bomo skušali navesti nekaj tehtnih razlogov, ki bi vas morali pritegniti vsaj toliko, da se enkrat za vselej premaknete iz Azerotha in spoznate, da WoW le ni edini dober MMORPG na tem svetu. Ne razumite nas narobe – tudi sami smo bili odvisni od njega kar nekaj časa. Ne vsi, ampak le nekateri od nas. Ure in ure, preživete pred monitorjem, zbiranje najboljšega tiera, grindanje achievmentov in matsa za craftanje in kaj nam je ostalo za tem? Prav nič, samo boleč spomin na več kot 150 dni neprestanega igranja. Kakorkoli, začnimo s spoznavanjem novega dela igre Guild Wars.

Kot prvo je potrebno omeniti kvaliteto izdelave ali z drugimi besedami povedano skupek grafike, glasbe, igralnosti, nalog je resnično fenomenalen. Uporabniški vmesnik bo preprost, vendar ne preveč enostaven, kot je ta npr. v igrah Conan Online in Warhammer. Nadalje je tukaj odlična grafika, za katero pa bodo najverjetneje potrebne kar trenutno najboljše grafične kartice na trgu. Kakorkoli, avtorji pravijo, da je igra zelo dobro optimizirana, zato bo z nekaj manjšim številom FPS-jev igro moč igrati tudi na nekoliko starejših računalnikih. Igra prihaja tudi z izjemnimi zvočnimi efekti in glasbo, ki jo je ustvaril Jeremy Soule, človek, odgovoren za glasbo v nekaterih legendarnih naslovih, kot so: Icewind Dale, Dungeon Siege, Morrowind, Oblivion, SW Kotor, Skyrim (ki bo skoraj na voljo) itd. Kar bo v največji meri krasilo nov GW, so prav gotovo dinamični dogodki in dinamična borba. Nič več vnaprej določenih eventov in nič več dolgočasne turn-by-turn borbe. GW2 bo ponudil nov način vojskovanja, v katerem bodo bolje kvalificirani igralci tudi lažje zmagovali. Zbogom cast time, ko ste vedeli točno določen čas vaše smrti in niste morali več storiti ničesar. Ravno nasprotno, NCSoft bo ponudil sistem, v katerem se bo vse odvijalo v realnem času in, če se boste dovolj hitro izmaknili, boste pobegnili sekiri, ki je krenila v vašo smer.

Vse kaže, da bo Guild Wars 2 resnično odlična igra. Poleg zgoraj navedenih razlogov bo še veliko drugih stvari, ki vas bodo prikovale za ekrane. Nas še posebej veseli to, da bomo lahko uporabljali kar dve »profesiji« (Elementalist, Warrior, Thief, Ranger, Guardian, …) in izbirali med 5 igralnimi rasami (Asura, Charr, Human, Norn, Sylvari). To bo omogočilo nastanek individualne zgodbe vsakega uporabnika posebej, s čimer se bo vsak lik razvijal povsem na svoj način. Če ste se ob branju članka »raznežili« tako kot mi, potem lahko svoje prednaročilo oddate preko Amazona, v nasprotnem primeru pa počakajte, da se igra pojavi na policah lokalnih prodajalcev.


Prijavi napako v članku