Računalništvo, telefonija
25.06.2010 09:33
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pomnilniška kartica s stoletno življenjsko dobo

Pomnilniški kartici SanDisk WORM niti čas ne more do živega!
Pomnilniški kartici SanDisk WORM niti čas ne more do živega!

Če so vam vse vaše digitalne fotografije neprecenljive, vam priporočamo nakup nove pomnilniške kartice podjetja SanDisk. Gre za posebno pomnilniško kartico s tržno oznako WORM (Write Once Read Many), ki je namenjena dolgoročnemu shranjevanju digitalnih fotografij. Na enkratno zapisljivem pomnilniškem mediju se bodo namreč nepozabni trenutki lahko ohranili kar za dobro stoletje.

Novinec fotografije »zapisuje« na posebne tridimenzionalne pomnilniške module, ki uporabniku in napravam onemogočajo poškodovanje in spreminjanje vsebine. Pomnilniško kartico za arhiviranje fotografij lahko uporabljamo tudi v običajnih digitalnih fotoaparatih. Nepozabne trenutke pa je mogoče prenesti na fotografski papir le v fotografskih studiih in avtomatih.

Pomnilniške kartice s stoletno življenjsko dobo je podjetje SanDisk sicer predstavilo že pred dobrima dvema letoma, vendar so bile do sedaj na voljo le japonskim državnim ustanovam. Izjemno zanimivi pomnilniški medij je odslej mogoče kupiti tudi v drugih državah. Ker gre za pomnilniške kartice, namenjene dolgoročnemu shranjevanju digitalnih fotografij oziroma tudi dokazov raznovrstnih kriminalnih dejanj, podjetje Sandisk pričakuje, da bodo po njih posegali predvsem predstavniki sodne veje oblasti in organi pregona.


Prijavi napako v članku