Računalništvo, telefonija
20.09.2013 16:39

Deli z drugimi:

Share

Podeljene nagrade za najboljše digitalne projekte WEBSI – Spletni prvaki 2013

Med nagrajenimi deli izstopajo spletna stran podjetja Infinum, ki je prejela nagrade za uredništvo, uporabniško izkušnjo in oblikovanje, ter zmagovalca kritičnega Glasu ljudstva – zemljevid Najdi.si in spletni medij Planet Siol.net, ki sta projekta TSmedie. Novost med nagradami je naziv »digitalne agencije leta«, ki ga je prejela agencija SONCE.NET. Za nagrade WEBSI – Spletni prvaki se je potegovalo čez 100 projektov.
Websi Spletni Prvaki 2013
Websi Spletni Prvaki 2013

Vsi prijavljeni projekti so predstavljeni v zborniku WEBSI 2013 na več kot 200 straneh, kjer je mogoče najti podatke o najboljših ponudnikih – tako podjetij kot posameznikov – digitalnih storitev v Sloveniji.


V torek, 17. septembra 2013, je v Ljubljani potekala druga podelitev najpomembnejših nagrad za digitalne projekte v Sloveniji Websi – Spletni prvaki, ki jih podeljujeta Medijski partner in E-laborat – Uporabna znanja za digitalno poslovanje. Za nagrade so se potegovali 103. projekti, poleg več kot 50-članske poslovne in strokovne žirije so o najboljših digitalnih projektih odločali tudi uporabniki. »Veseli smo, da že površen pregled letos prijavljenih del odraža komunikacijske trende pri nas. Velika konkurenca in boj do zadnjega kot smo mu bili priča v letošnji tekmi WEBSI Spletni prvaki v kategorijah Družbenih omrežij in mobilnih aplikacij se namreč odvija tudi v realnem poslovnem okolju« je potegnil črto pod letošnjim izborom Matija Škof, direktor projekta.

Vzporedno se je izvedlo tudi tekmovanje za Naj digitalno agencijo 2013, katere naslov bo nosila agencija SONCE.NET (http://www.sonce.net/). Prvo mesto med vsemi prijavljenimi projekti, torej naziv Generalnega spletnega prvaka 2013 in hkrati zmagovalca med Poslovnimi spletnimi stranmi, je pripadlo podjetju Infinum za lastno spletno stran (http://www.infinum.co/). Stran Infinuma je prejela priznanje tudi za Najboljše oblikovanje, Najboljše uredništvo in Najboljšo uporabniško izkušnjo, kar dokazuje, da »kovačeva kobila ni vedno bosa«.

V letošnji novosti – Glasu ljudstva pa sta si prvo mesto razdelila dva projekta podjetja TSmedia: Najdi.si zemljevid (http://zemljevid.najdi.si/), ki je prvo mesto zasedel tudi v kategoriji Posebnih digitalnih projektov, in Planet Siol.net (http://www.siol.net/), ki je slavil med Mediji.

Sicer je bilo največ prijav ponovno v kategoriji Poslovnih spletnih strani (16), a sta tudi kategoriji Družbenih omrežij in Mobilnih aplikacij zelo dobro zastopani s 15 in 14 prijavami. Pri Družbenih omrežjih je bila na prvem mestu ORTO knjiga podjetja Si.mobil, o kateri lahko več informacij dobite tu: http://www.orto.si/dobro-je-biti-orto/knjiga/. Pri Mobilnih aplikacijah sta si prvo mesto razdelili aplikaciji iHELP podjetja MiDS in AS POLICA podjetja Adriatic Slovenica, obe dostopni v trgovini z aplikacijami Google Play. Na močno konkurenco med mobilnimi aplikacijami kažejo kar štiri druga mesta.

Med Javnimi organizacijami se je najbolje odrezalo Spletno mesto MO Ljubljana (http://www.ljubljana.si/), v kategoriji Turizem in prosti čas pa je slavila Elanova ustvarjalnica, ki so jo pri Elanu pripravili skupaj z agencijo ZADRGA. Že drugo leto zapored je naziv Najboljše spletne trgovine obdržalo podjetje mimovrste=) z istoimensko trgovino (http://www.mimovrste.com/), pri inovativnih projektih pa so prvo mesto dosegla ORTO kolesa podjetja Si.mobil in agencije SONCE.NET.

Tudi letos so v prvem delu tekmovanja omogočili Družbeno odgovornim projektom brezplačno prijavo, zmagovalec med njimi pa je postal je Itak Job (http://job.itak.si/), projekt Telekoma Slovenije, ki mladim pomaga pri iskanju službe, ne samo z razgovori, ampak tudi s poučnimi delavnicami in izobraževanji, ki pomagajo pri kasnejšem iskanju zaposlitve.

Za vse ocene, komentarje in priporočila je poskrbela več kot 50-članska strokovna in poslovna žirija, ki ji je predsedovala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu, ki je povedala takole:

»V času, ko se aktivno ukvarjamo z uporabniki na spletu, smo imeli v podjetju veliko lepih in tudi kako manj lepo izkušnjo. Nas pa to nikoli ni ustavilo. Lahko rečem, da smo se z vsako izkušnjo veliko naučili, predvsem pa smo vedno skušali biti odkriti. In to uporabniki najbolj cenijo. Zato vsem, ki se pri svojem delu ukvarjate z uporabniki na spletu, digitalnimi komunikacijami, manjši nasvet. Tako kot vaših prijateljev ne kličete samo, kadar imate zanje lepe zgodbe, se tudi z uporabniki na spletu ukvarjajte 365 dni v letu. Ne samo takrat, ko jim imate nekaj povedati. Ni hitrih uspehov, pot je dolga, ponuja veliko priložnosti in pasti, da se na njej izkažete ali potolčete, so pa na koncu lahko dolga in lepa prijateljstva


Podelitev nagrad je potekala v novem oglaševalskem lokalu FNX Caffe & Bistro na Letališki cesti v Ljubljani.

ZMAGOVALCI PO KATEGORIJAH:


Naj digitalna agencija

 1. mesto: SONCE.NET d.o.o.
 2. mesto: RENDERSPACE d.o.o.
 3. mesto: AV studio d.o.o.

Poslovne spletne strani

 1. mesto: Infinum responsive web page, Infinum SI, d.o.o.
 2. mesto: WIZ zavarovanje, Adriatic Slovenica, d.d., VIZ d.o.o.
 3. mesto: Spletna poslovalnica i.triglav.si, Zavarovalnica Triglav, d.d.
 4. mesto: Itak.si, Telekom Slovenije, d.d.

Družbena omrežja

 1. mesto: ORTO knjiga, Si.mobil, d.d.
 2. mesto: UMEK-ova stran na Facebooku, Futuristični marketing d.o.o.
 3. mesto: Stran Lidla Slovenije na Facebooku, Lidl d.o.o., k.d.
 4. mesto: Si.mobilov Twitter kanal, Si.mobil, d.d.

Mobilne aplikacije

 1. mesto: iHELP – varnost na dlani, MiDS, d.o.o.
 2. mesto: AS POLICA, Adriatic Slovenica, d.d.
 3. mesto: Zmenki v žepu Ona-On.com, VenetiCOM, d.d.
 4. mesto: Povio, Povio
 5. mesto: Mobilna aplikacija Triglav Toča, Zavarovalnica Triglav, d.d.
 6. mesto: Mobilna aplikacija Petrol, d.d.

Mediji

 1. mesto: Planet SiOL.net, TSmedia, d.o.o.
 2. mesto: Delo, Delo, d.d.
 3. mesto: Planet Lepote, Creatoor, d.o.o.

Javne organizacije

 1. mesto: Mestna občina Ljubljana, MO Ljubljana
 2. mesto: Javni holding Ljubljana, JHL Ljubljana d.o.o.
 3. mesto: Prometno-informacijski center za ceste, DARS, d.d.
 4. mesto: Spletna stran FDV, FDV

Družbeno odgovorni projekti

 1. mesto: Itak Job, Telekom Slovenije, d.d.
 2. mesto: Očistimo gore, Zavarovalnica Triglav, d.d.
 3. mesto: Cevkovo mesto, JP vodovod-kanalizacija

Inovativni digitalni projekti

 1. mesto: ORTO kolesa, Si.mobil, d.d.
 2. mesto: ORTO vadnica, Si.mobil, d.d.
 3. mesto: Modra generacija, HSE, d.o.o.
 4. mesto: MojaTiskarna.si, ANOLIS, s. p.

Posebni digitalni projekti

 1. mesto: Najdi.si zemljevid, TSmedia, d.o. o.
 2. mesto: SiOL TViN, Telekom Slovenije, d.d.
 3. mesto: Aplikacija El Robusto na Facebooku, Telekom Slovenije, d.d.
 4. mesto: G24, GENERALI zavarovalnica, d.d.

Spletne trgovine

 1. mesto: mimovrste=), mimovrste=), d.o.o.
 2. mesto: Click2Chick, Ilirija, d.d.
 3. mesto: Zanesljivo.si, Elektro energija, d.o.o.

Turizem in prosti čas

 1. mesto: Elan ustvarjalnica, ELAN, d.o.o.
 2. mesto: Visit Ljubljana, Javni zavod Turizem Ljubljana
 3. mesto: Spletni portal Bled, TIC Bled
 4. mesto: Spletni portal Bernardin Group, Hoteli Bernardin, d.d

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku