Programska in razvojna orodja
16.06.2014 16:15

Deli z drugimi:

Share

Po HealthKit prihaja Google Fit

Google v nov spopad z Applom.
Po HealthKit prihaja Google Fit
Po HealthKit prihaja Google Fit

IT panoga je lahko precej dolgočasna. Tehnološki giganti kot so Apple, Amazon, Google in Microsoft velikokrat vlagajo napore v razvoj storitev, ki konkurirajo ostalim namesto, da bi svojo pozornost posvečali novostim. Posledično imamo danes poleg Facebooka še Google+, poleg Google maps še Apple Maps ter poleg Apple iTunes Radio še Amazon Prime Music.

Ena izmed takšnih novosti, ki spadajo v omenjeno kategorijo kopiranja konkurence, je Google Fit. Po prvih informacijah bi storitev naj bila predstavljena v okviru Googlove razvijalske konference Google I/O konec tega meseca. Tako kot v primeru Applovega HealhtKit bo osnovna naloga Google Fit zbiranje podatkov o vašem zdravstvenem stanju. Ne glede na to katere aplikacije boste pri tem uporabljali, se bodo vse informacije zbrale na enem mestu. S tem želijo pri Googlu ustvariti celoten ekosistem aplikacij in pametnih naprav, med katere spadajo očala in ure, ter na ta način uporabnikom ponuditi skupno vstopno točko.


Google Fit ni prva Googlova storitev usmerjena na trg merjenja zdravja. Že leta 2008 so pri Googlu vzpostavili podobno storitev imenovano Google Health. Cilj je bil podobno kot danes, združevanje vseh z zdravjem povezanih informacij na enem spletnem mestu. Vendar so leta 2012 storitev ukinili saj ni doživela večjega odziva s strani uporabnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku