DIGITOPIA, Matej Pinter s.p.

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 23175052
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
8542759000
Transakcijski račun:
SI56 0311 7100 0356 775
Osnovna dejavnost:
J62.010 Računalniško programiranje
Ustanovitelj:
Matej Pinter

Ponudite svojim strankam najboljše tudi na mobilnih napravah

Danes poleg dobre spletne strani marsikdo potrebuje tudi dobro mobilno aplikacijo – Digitopia je pravi naslov.
Vedno več storitev in aplikacij se usmerja na mobilno področje. Danes ima že skoraj vsakdo v žepu pametni telefon, ki je pravzaprav računalnik na dotik. S tem pa ima na voljo vse, kar premore splet. Mobilne naprave strojno niso več omejene, saj dosegajo zmogljivosti manjših računalnikov, zaradi velikosti same pa imajo določene specifike pri razvoju aplikacij.

Hibridne in izvorne (native) aplikacije

Poznamo več vrst razvoja mobilnih aplikacij – od hibridnih do izvornih aplikacij. Hibridne aplikacije so primerne za enostavne vsebine in za hiter razvoj za več platform hkrati. Če pa želimo imeti vrhunsko uporabniško izkušnjo ali potrebujemo dodatne storitve na napravi, kot so recimo GPS, kamera in podobno, je izvorna aplikacija praktično edina prava izbira.
Pri izvornih oziroma native aplikacijah se razvija v programskem jeziku, ki je bližje fizičnemu delu telefona (hardware), na voljo je večji razpon API-jev (knjižnic), ki nam omogočajo več, kot lahko naredimo v hibridnih aplikacijah (app).

Pri hibridnih aplikacijah imamo navadno nek splošen kontejner, kjer teče izvedenka web aplikacije (html+css in javascript). Tu so največje težave hitrost (javascript se ob izvajanju sproti prevaja v ukaze, ki so razumljivi procesorju), nedostopnost nekaterih funkcionalnosti telefona (GPS, kamera …) in neprilagojenost posamezni napravi.

Hibridne aplikacije so torej običajno napisane v “interpretiranih” jezikih, ti pa se pretvorijo v jezik, ki ga računalnik sproti razume. Kaj to pomeni za uporabnika? Predvsem dodatne izračune in porabo energije baterije pametnega telefona, česar si ne želimo. Izvorna aplikacija tudi bolje nadzoruje, kdaj se uporabljajo lokacijske storitve in podobno.

Naj bo vse tam, kjer mora biti

Vsaka platforma ima določene specifike glede postavitve elementov na zaslonu. Imeti aplikacijo, ki ima elemente na napačnem mestu (torej tam, kjer jih uporabniki niso vajeni), meče slabo luč na uporabniško izkušnjo. Vemo pa, da je uporabniška izkušnja v aplikacijah izrednega, če ne kar ključnega pomena.

Izvorna aplikacija je edina, s katero boste zares zadovoljni, saj vam nobena druga vrsta aplikacije ne more zagotoviti ekskluzivne uporabniške izkušnje izbrane platforme. Primer: iOS aplikacija ima zavihke na dnu, v Android aplikacijah ti zavihki niso na istem mestu. Če ima aplikacija na obeh platformah zavihke spodaj, to ustvarja slabo uporabniško izkušnjo za uporabnike Androida.

Čeprav je treba za vsako platformo napisati svojo kodo, je uporabniška izkušnja izvorne aplikacije na koncu veliko boljša. Kot samostojni razvijalec se Digitopia ukvarja izključno z razvojem izvornih iOS aplikacij, samim designom, svetovanjem, vpeljavo najnovejših tehnologij v aplikacije in povezljivostjo z drugimi napravami, kot je na primer pametna ura iWatch.

Digitopia je skovanka iz dveh besed: digital (digitalno) in utopia (utopija). Digitopia torej vedno poskrbi, da vaše ideje pretvori v digitalno utopijo.

Če torej potrebujete aplikacijo, je izvorna aplikacija brez pomisleka prava izbira. Če jo potrebujete za operacijski sistem iOS, je Digitopia pravi naslov. Več si lahko preberete na njihovi spletni strani.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja DIGITOPIA, Matej Pinter s.p.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DIGITOPIA, Matej Pinter s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.