Računalništvo, telefonija
14.05.2015 10:23

Deli z drugimi:

Share

Panda Security revidira stopnjo tveganja aplikacij in uporabnikov

Panda Security revidira stopnjo tveganja aplikacij in uporabnikov
Panda Security revidira stopnjo tveganja aplikacij in uporabnikov

Panda Security je pravkar najavil izstrelitev Panda Audit Service, nove storitve za odkrivanje ranljivih aplikacij, tveganih uporabnikov in računalnikov, organiziranih trajnih groženj (APT) in usmerjenih napadov. Storitev se v omrežje namesti v le nekaj minutah, brez potrebe po spremembah konfiguracij, dodatne strežniške infrastrukture ali podatkovnih baz. Na kratko, Panda Audit Service zagotavlja nadzor aplikacij, ki tečejo na končnih točkah omrežja v realnem času ter opravlja analize v oblaku z namenom odkrivanja in nevtralizacije kakršnih koli tipov groženj.

Popolna vpogled v vse aplikacije

Nova rešitev Pande Security zagotavlja popolno vpogled v vse aplikacije, ki tečejo v omrežju, na način, da pokaže izvor in lokacijo vseh tekočih procesov. Na ta način bo uporabnik vedno na tekočem kdo in kdaj dostopa do njihovih datotek in map.

“Panda Audit Service nadzira vse aplikacije, ki tečejo v organizaciji, kar strankam zagotavlja varnost in brezskrbnost” je povedal Josu Franco iz Panda Security.

Panda Audit Service prav tako ustvarja celovita poročila glede omrežne aktivnosti v realnem času ter daje specifične preventivne predloge.

Identifikacija naprednih groženj in sistemskih ranljivosti

Kraja podatkov je postal glavni cilj usmerjenih napadov in naprednih groženj do te mere, da je sleherno podjetje lahko žrtev odtujitve podatkov. Sodobni napadi so vedno bolj kompleksni in sofisticirani, zato jih v nekaterih primerih protivirusni programi niti ne zaznajo.

“Panda Audit Service vidi, česar drugi ne vidijo. Zazna vsakršen poskus dostopa do podatkov in izvaja forenzične analize akcij, ki jih izvede zlonameren program. Zahvaljujoč nenehnemu nadzoru omrežja, storitev zazna grožnje in identificira sistemske ranljivosti nemudoma”, je še pojasnil Franco.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku