Telefoni
08.09.2010 06:37
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefoni Android kot superračunalniki?

Googlov prvi mobilni telefon Nexus One brez težav prenese tudi najhujše obremenitve!
Googlov prvi mobilni telefon Nexus One brez težav prenese tudi najhujše obremenitve!

Podjetje Google je na začetku letošnjega leta uradno predstavilo svoj prvi pametni mobilni telefon Nexus One, ki je temeljil na izjemno priljubljeni platformi Android. Številni uporabniki so novost označili kot zdaleč najboljši pametni mobilni telefon z mobilnim sistemom Androido oziroma kot supermobilnik.

To poimenovanje pametnega mobilnega telefona Nexus One je sedaj dobilo povsem drugačen pomen. Raziskovalna skupina ameriškega inštituta Massachusetts Institute of Technology (MIT) je namreč pripravila izjemno zanimivo programsko opremo, ki priljubljenemu mobilniku omogoča nadpovprečno hitro preračunavanje izjemno kompleksnih matematičnih operacij.

Programerji ameriškega inštituta MIT so programsko opremo rbAPPmit pripravili izključno z namenom, da bi lahko v bližnji prihodnosti s strojno opremo pametnih mobilnih telefonov Andorid krmilili robotske sisteme in celo vozila. Najboljše pri tem je to, da je inovativna programska oprema že na voljo za brezplačen prenos, in sicer na spletni strani http://skrci.me/rbAPPmit. Novost lahko namestimo na vse pametne mobilne telefone, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku