Fotoaparati in kamere
08.01.2013 17:22

Deli z drugimi:

Share

Pametni fotoaparati za takojšnje deljenje posnetkov

Novi fotoaparati WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F ter ST150F se poleg fotografskih zmogljivosti lahko pohvalijo še z napredno uporabnostjo.
Pametni fotoaparati za takojšnje deljenje posnetkov
Pametni fotoaparati za takojšnje deljenje posnetkov

Samsung Electronics Co., Ltd, vodilno podjetje na področju digitalnih medijev in tehnologij digitalne konvergence, danes predstavlja napredne fotoaparate z oznako SMART CAMERA. Vrsta naprednih funkcij je vgrajena v modele WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F ter ST150F. Pametni fotoaparati so člani družin WB (modeli ultrazoom), DV (t. i. fotoaparati s funkcijo Dual View ter dvema zaslonoma) ter stilsko navdahnjene družine ST. Vse modele krasijo dobre optične zmogljivosti in napredna povezljivost, ki jim ob povezljivostno-uporabnih funkcijah dodaja naziv SMART CAMERA.

Samsung je še izboljšal svoje inovativne brezžične rešitve, saj so pametni fotoaparati z oznako SMART CAMERA, ki jih je premierno predstavil na lanskem sejmu CES, dobili naslednike. Fotoaparati, ki sodijo v t. i. družino SMART CAMERA 2.0 prinašajo nove funkcije in nadgradnje obstoječih, pri čemer izstopa možnost takojšnjega deljenja zajetih fotografij in video posnetkov z drugimi uporabniki, prijatelji in znanci. Pri tem je Samsung omenjeno operacijo poenostavil, saj za opravljanje takšnega dejanja zadostuje že en sam pritisk na gumb fotoaparata. Pametni fotoaparati po tej plati posnemajo pametne telefone, saj njihovi uporabniški izkušnji sledi tudi uporabniški vmesnik. Uporabniki namreč s fotografijami, videoposnetki in nastavitvami aparata upravljajo kar s pomočjo velikih in preglednih ter na dotik občutljivih zaslonov. Zmogljiva zasnova uporabnikom omogoča tudi takojšnje urejanje vsebin in njihovo pošiljanje na druge naprave ali pa nalaganje na družabna omrežja.

Poenostavljena povezljivost je z novimi modeli Samsung fotoaparatov, ki podpirajo brezžične povezave Wi-Fi postala realnost. Fotograf se s povezanim fotoaparatom znajde v povsem drugačnem okolju, saj ima v primeru brezžično povezanega aparata na voljo vrsto novih možnosti. Funkcija AutoShare mu omogoča takojšnje pošiljanje zajetih fotografij na povezan pametni telefon. Omenjena funkcija se tudi privzeto vklopi, ko uporabnik nastavi povezovanje s pametnim telefonom. Fotoaparati iz družine SMART CAMERA so opremljeni s samostojnim gumbom Direct Link, katerega funkcijo lahko uporabnik tudi nastavi. Privzeto pa pritisk tega gumba, ko je fotoaparat povezan v brezžično omrežje, omogoča izbiro pošiljanja fotografij in video posnetkov na družabna omrežja, kjer jih uporabnik deli z družinskimi člani, prijatelji, znanci in svetom.

Edinstven del novih fotoaparatov je tudi aplikacija Samsung SMART CAMERA App. Ta je sicer namenjena pametnim telefonom (uporabniki jo lahko prenesejo na mobilne telefone s sistemom Android ali iOS), saj z njeno pomočjo ne le izmenjujejo vsebine med pametnim telefonom in fotoaparatom, temveč ga lahko tudi upravljajo. Funkcije Mobile Link, Remote Viewfinder in orodje AutoShare jim namreč omogočajo popoln nadzor nad fotoaparatom in njegovimi vsebinami – od nastanka do predvajanja.

“V Samsungu smo trdno prepričani, da je prihodnost fotografiranja tesno povezana s povezljivostjo. O tem priča tudi naša druga generacija pametnih fotoaparatov SMART CAMERA, ki uporabnikom nudijo povsem novo izkušnjo fotografiranja in takojšnjega deljenja vsebin preko brezžične povezave. Kombinacija kakovostne optike in povezljivosti, ki jo prinašajo novi modeli, lahko še poveča kreativnost uporabnikov in odgovarja njihovim sodobnim potrebam – takojšnjemu zajemu motivov in deljenju le-teh s prijatelji in znanci,” je povedal Myoung Sup Han, vodja oddelka Digital Imaging Business v družbi Samsung Electronics.

Samsung WB250F

Fotoaparat WB250F je nov najzmogljivejši predstavnik družine WB, ki jo krasi možnost izjemnega približevanja motivov, saj ti modeli premorejo objektive z visokimi zmogljivostmi zoomiranja. Izjemna optična zmogljivost modela WB250F (in WB200F) gre na račun 24-mm širokokotnega objektiva z 18-kratnim optičnim zoomom, za visoko kakovost zajetih fotografij pa skrbi BSI CMOS slikovni senzor z ločljivostjo 14,2 milijona pik (v modelu WB250F; model WB200F pa je opremljen s senzorjem tipa CCD). Kompaktni aparat še vedno odlikuje klasičen dizajn, združen z naprednim upravljanjem. Uporabnik namreč fotoaparatu ukazuje z dotiki na dotik občutljivega zaslona, v pomoč pa mu je tudi nekaj dodatnih krmilnih gumbov. Fotografi, ki radi stvari vzamejo v svoje roke, bodo veseli tudi možnosti povsem ročnega upravljanja z vsemi nastavitvami.

Večina uporabnikov pa bo cenila prizadevanja, ki jih inženirji vlagajo v zagotavljanje enostavnosti uporabe fotoaparata. Novi modeli iz družine WB tako premorejo zanimive prednastavljene načine fotografiranja, npr. Best Face, ki iz množice zaporedno zajetih fotografij samodejno izbere najbolj posrečen izraz na obrazu fotografiranca. Načina SMART Mode in Motion Photo pa uporabniku omogočata zajem motiov v nadpovprečni kakovosti in izražanje kreativnosti v vseh pogojih fotografiranja. V fotoaparat vgrajena možnost povezovanja v brezžična omrežja in z drugimi mobilnimi napravami uporabniku omogoča hitro ter predvsem enostavno deljenje vsebin. Fotoaparat WB250F, ki bo na voljo v štirih barvah – beli, črni, kovinski in rdeči – ima vgrajeno tudi izskočno bliskavico.

Nadgrajeni modeli pametnih kompaktni fotoaparatov SMART CAMERA

Fotoaparat Samsung WB800F je še en predstavnik segmenta ultrazoom, saj njegov objektiv ponuja 21-kratni optični zoom, fotografije in video posnetki pa so zajeti s pomočjo BSI CMOS tipala ločljivosti 16,3 milijona pik. Fotoaparat, ki se odlično odreže tudi pri fotografiranju v slabših svetlobnih razmerah, tako kot vsi novinci premore hibridni uporabniški vmesnik (kombinacija na dotik občutljivega zaslona in krmilnih gumbov). Model WB800F bo na voljo v beli, črni ali rdeči barvi.

Fotoaparat Samsung WB30F je najmanjši kompaktni fotoaparat iz družine WB. Kljub temu pa 24-mm širokokotni objektiv, vgrajen v vsega 17 mm tanko ohišje, nudi do 10-kratno približevanje motivov. Ultra tanki fotoaparat se lahko kljub temu pohvali z vrsto naprednih funkcij, ki jih je podedoval po zmogljivejših modelih. Tako obvlada tudi uokvirjanje fotografij (funkcija Magic Frame) in zajemanje velikih oziroma sestavljenih posnetkov (Live Panorama). Model WB30F bo na voljo v beli, črni, rožnati ali rdeči barvi

Fotoaparat Samsung DV150F brezžično povezljivost združuje z dodatnim 3,8 cm velikim zaslonom na prednji strani, ki močno olajša samoportretiranje ter dodatno spodbuja kreativnost uporabnika. Pri fotografiranju portretov na pomoč priskoči tudi funkcija Beauty Palette, ki uporabniku omogoča enostavno popravljanje barv na fotografiji. K edinstvenim fotografijam, ki jih bo uporabnik hitro in enostavno delil s prijatelji, lahko prispevajo tudi funkcije, kot so Smart Filter 3.0, Motion Photo ter Magic Frame. Za zajem lepih fotografij sta zadolžena senzor CCD z ločljivostjo 16,2 milijona pik ter 25-mm objektiv s svetlobno jakostjo F2.5 ter 5-kratnim optičnim zoomom. Model DV150F vso napredno tehnologijo skriva v stilsko oblikovanem ohišju iz aluminija, uporabnik pa lahko izbira med petimi barvami, med katerimi najde tudi vijolično, svetlo zeleno in rožnato barvno kombinacijo.

Fotoaparat Samsung ST150F zaokrožuje ponudbo novih pametnih fotoaparatov SMART CAMERA. Optično-procesorska zasnova je enaka kot pri modelu DV150F, le ohišje je oblikovano po meri ljubiteljskih in priložnostnih fotografov, ki bi radi na vsakem koraku delili zajete fotografije s svojimi prijatelji na družabnih omrežjih. Fotoaparat, ki ga krasi nadvse enostavno upravljanje in spodbuja kreativnost uporabnikov, bo na voljo v štirih različnih barvah.

Samsung bo na sejmu International CES 2013 obiskovalcem prikazal številne tehnologije in izdelke prihodnosti. Ti bodo na ogled med 8. in 11. januarjem v osrednji dvorani Las Vegas Convention Centra na razstavnem prostoru s številko 12004.

Vse podrobnosti, video vsebine in fotografije novih izdelkov so na voljo na spletni strani www.samsungces.com oziroma strani, prilagojeni mobilnim napravam m.samsungces.com.


Prijavi napako v članku