Industrija
16.06.2021 14:50

Deli z drugimi:

Share

Označevanje z nalepkami v cvetličarni ali vrtnariji

Vrtnarije in cvetličarne označujejo rastline z več vrstami nalepk – nalepkami odpornimi na vodo, gnojila in škropiva, z obešankami za rastline in tablicami za vbod v zemljo.

V kolikor želijo cvetličarne in vrtnarije tiskati na nalepke samostojno, si jih lahko natisnejo same, s tiskalnikom nalepk na kolutih ali na A4 polah. Nalepke na kolutih je mogoče predtiskati z barvnim logotipom, naknadno se natisne samo črtna koda, serija, naziv izdelka ali kakšen drug podatek.

Razlika v funkcionalnosti med tema tipoma – nalepkah na kolutu in na poli – je v načinu tiska. Nalepke na kolutu lahko tiskate samo v črni barvi ter samo s tiskalniki za tisk nalepk na kolutu. Nalepke in etikete na polah je mogoče tiskati z laserskim tiskalnikom ali ink-jet tiskalnikom, v barvah, in po potrebi tudi obojestransko. Pri tisku z ink-jet tiskalnikom ali laserskim tiskalnikom ste omejeni, ker lahko natisnete izključno celotno polo nalepk, ne pa posameznih nalepk. Pri izbiri nalepk na polah A4 pa je potrebno paziti tudi to, da izberete ustrezni material glede na to, če imate laserski ali ink-jet tiskalnik.

Pa poglejmo še različne materiale nalepk. Cvetličarne in vrtnarije se največkrat poslužujejo plastificiranih nalepk, ki so izdelane iz materialov polietilen, polipropilen ali metaliziranih poliester materialov. Ti materiali so odporni na ekstremno vročino, veter, vodo, UV žarke in ostale ekstremne kemične vplive. Za rastline in cvetlice, ki gredo hitro iz zaloge, zadostuje označevanje s papirnatimi nalepkami.

Etikete lahko nalepimo na označevalne tablice oz. gredične tablice, ki jih zapičimo v zemljo in katere so namenjene označevanju s cenam, sorto ali označevanju z drugimi podatki o rastlinah.

Paket, ki ga priporočamo tistim cvetličarnam, ki tiskajo manjše količine nalepk za označevanje veder, korit, lončkov in loncev.

  • Tiskalnik: Zebra ZD220 in ZD230 sta tiskalnika, ki sta primerna za tiskajo manjše količine nalepk. Med seboj se omenjena tiskalnika razlikujeta predvsem po tem, da ima ZD230 možnost vstavitve tudi daljše, 300 m folije, poleg standardne, 74 m. Poleg tega je ZD230 hitrejši pri tisku nalepk
  • Nalepke na kolutu: Priporočamo standardne dimenzije, ki jih imamo vedno na zalogi.
  • Folija: Foliji primerni za tisk na materiale politetilen, polipropilen sta ponavadi smola ali smola/vosek. V tiskalnik ZD230 lahko vstavite 74 m folijo ter tudi 300 m folijo.

Paket za večjo cvetličarno, ki ga priporočamo tistim, ki imajo večje potrebe po označevanju veder, korit, lončkov in loncev.

  • Tiskalnik: ZT230 spada med industrijske tiskalnike z bolj robustnim ohišjem, s katerim lahko tiskate na vse materiale, ki so odporni na razne vplive.
  • Nalepke na kolutu: Priporočamo vam standardne dimenzije nalepk, ki jih imamo vedno na zalogi. V tiskalnik ZT230 gredo večji koluti, kar pomeni, da boste prihranili čas, saj ne bo potrebno menjati kolute tako pogosto.
  • Folija: Foliji primerni za tisk na politetilen, polipropilen sta ponavadi smola ali smola/vosek. V tiskalnik lahko vstavite folijo dolžine 450 m, kar vam bo prihranilo čas, ki bi ga porabili za menjavo le-teh.

Za več informacij se obrnite na podjetje Info-kod d.o.o.

Vas zanima več iz te teme?
tisk

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

Naturalis d.o.o., Računalniški inženiring

Ljubljanska cesta 12f, 1236 Trzin, Tel: 041 747-064
Vodenje podjetja je na splošno sestavljeno iz šest funkcionalnih področij: strategija, trženje, finance, človeški viri, oprema ter delovanje. Razumevanje in vodenje vsakega področja ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več