Triki in nasveti
28.10.2012 10:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osvetlimo ali zatemnimo video posnetek

Orodje Windows Movie Maker je sicer precej osnovno orodje za obdelavo in montažo video posnetkov, a nam kljub vsemu velikokrat lahko pride zelo prav.
Orodje Windows Movie Maker je sicer precej osnovno orodje za obdelavo in montažo video posnetkov, a nam kljub vsemu velikokrat lahko pride zelo prav.

Danes ljudje posnamemo precej več video posnetkov, kot smo jih pred časom. Vzrok za to so seveda mobilne naprave, ki so dobesedno preplavile svet. Po najnovejših podatkih samo pametne telefone danes uporablja že več kot milijarda ljudi. Čeprav so kamere pri mobilnih napravah že zelo solidne, še posebej pri najboljših modelih, pa nam lahko pri posnetkih kljub temu kaj hitro ponagaja nivo svetlobe. Tako se nam lahko zgodi, da je video posnetek, ki je posnet v manj osvetljenem prostoru, preveč temen. Lahko se nam zgodi tudi, da je posnetek presvetel, a to se dogaja precej redkeje. V tem triku si zato poglejmo, kako je možno na hiter in enostaven način spremeniti svetlobo določenega video posnetka. V ta namen bomo uporabili orodje Windows Movie Maker.

Postopek je sledeč:

– Če orodja Windows Movie Maker na svojem računalniku še nimate, si ga snemite z internetnega naslova http://goo.gl/4hS9c. Orodje boste dobili v paketu Windows Essential 2012.

– Odprite orodje Windows Movie Maker in vanj vnesite želen video posnetek.

– V zgornjem delu kliknite na jeziček Visual Effects in nato na desni strani še na gumb Brightness ter na njem s pomočjo drsnika po želji spremenite svetlobo video posnetka.

– Za konec morate video posnetek le še shraniti. To storite tako, da kliknete na jeziček File, nato izberete opcijo Save movie in potem še določite, kam želite, da se vam shrani.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Podjetje Navigaris d.o.o. je uspešno poslovno pot začelo leta 2008. Vizija ustanovitelja je bila ustvariti ciljno usmerjeno podjetje, ki bi združilo dolgoletne izkušnje in specifična ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več

DIGITOPIA, Matej Pinter s.p.

Trnovec 6, 3332 Rečica ob Savinji, Tel: 041 913 205
Ponudite svojim strankam najboljše tudi na mobilnih napravah Danes poleg dobre spletne strani marsikdo potrebuje tudi dobro mobilno aplikacijo - Digitopia je pravi naslov.Vedno ... Več

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150