Telefoni
27.12.2012 11:59

Deli z drugimi:

Share

Oppo Ulike 2: Najboljši mobilnik za poslovne ženske

Podjetje Oppo je na Kitajskem pričelo tržiti pametni mobilni telefon Ulike 2, ki je pisan na kožo predstavnicam nežnejšega spola. Ta namreč v navezi s prednjo spletno kamero ločljivosti 5 milijonov točk zaslon mobilnika »spremeni« v izjemno kakovostno ogledalo.
Pametni mobilni telefon Oppo Ulike 2 se odlično obnese tudi v vlogi sodobnega ogledala.
Pametni mobilni telefon Oppo Ulike 2 se odlično obnese tudi v vlogi sodobnega ogledala.

Podjetje Oppo ima vse možnosti, da v bližnji prihodnosti postane vodilno na področju pametnih mobilnih telefonov, saj njegovi izdelki že sedaj prekašajo mobilnike vodilnih proizvajalcev, kot sta na primer Samsung in Apple. Kitajski gigant se je pred kratkim izkazal tudi z mobilnikom Ulike 2, saj je ta kot prvi na svetu opremljen s prednjo spletno kamero ločljivosti 5 milijonov točk. Ker ta v navezi z namensko aplikacijo 4,5-palčni (11,4-centimetrski) zaslon ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk spremeni celo v ogledalo, je novost kot nalašč za predstavnice nežnejšega spola. Tu je omogočena celo možnost približevanja in spreminjanja svetlobnih nastavitev ter »zamrznitev« slike, s čimer se ženske lahko ogledujejo tudi v mirujoči podobi.

Pametni mobilni telefon Oppo Ulike 2, ki je že naprodaj na Kitajskem za preračunanih 280 evrov, je dovolj zmogljiv tudi za poslovne ženske in seveda moške, saj so ga inženirji opremili z 2-jedrnim procesorjem in gigabajtom sistemskega pomnilnika. Novost se lahko pobaha še z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 GB (žal brez reže microSD), kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 8 milijonov točk z bliskavico LED in baterijo kapacitete 2.020 miliamper ur. Na mobilniku Oppo Ulike 2 je nameščen operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Upajmo, da bo novinca kmalu mogoče kupiti tudi na evropskih tleh, saj bi ta namreč bil več kot odlično darilo za naše boljše polovice.

Vas zanima več iz te teme?
Oppo telefoni

Prijavi napako v članku