Igre
04.07.2013 10:41

Deli z drugimi:

Share

Deadpool – Igra polna odpuljenih zamislic

Deadpool - Igra polna odpuljenih zamislic
Deadpool - Igra polna odpuljenih zamislic

Deadpoolu je uspelo v kratkih 20 letih obnoreti cel svet in postati ikona pop kulture, ki se lahko kosa s težkokategorniki tipa Wolverine in Spiderman, zato je bilo le vprašanje časa kdaj bo dobil svojo prvo igro – da, nastopal je že v drugih igrah, a to je prva, ki nosi njegovo ime. Priljubljen je postal zaradi svoje netipične osebnosti, saj namesto da bi se obnašal junaško in pravično se raje šali na račun sovražnikov, ki jih je pravkar razkosal, ali pa sanjari o ženskah. Takšen je postal zaradi “weapon x” programa, kjer je zaradi eksperimentiranja postal praktično nesmrten, saj se mu rane zacelijo podobno kot Wolverinu. Posledično je zaradi tega zelo brazgotinast in nerazpoznaven od svoje prejšnje identitete, Wade Wilsona. Še ena izmed Deadpoolovih značilnosti je to, da se zaveda, da je le lik v stripu, kar privede do lomljenja četrte stene (to je dogodek, kjer lik v igri/knjigi/filmu nagovori igralca/bralca/gledalca).

No, tudi v tej igri je Deadpool pač… Deadpool. Že na začetku se norčuje iz interneta, praska po jajcih in sanjari o svojih oboževalkah. Nato dobi klic od producenta igre, ki mu zaupa, da hočejo po njem narediti igro in mu pošljejo scenarij, ki ga nato… raztrga. Ne, Deadpool se ne drži pravil in se mu ne da brati, zato je zgodba v igri precej raztrgana in polna bizarnih situacij, vendar vseeno dovolj povezana, da veš o čem se gre. V njej nastopijo tudi drugi Marvelovi liki, kot so bolj znani Wolverine in Rogue, ter manj kot Cable in Deadpoolova ljubezen Death – na srečo ti igra, vsaj če hočeš, predvaja kratek video, ki ti na kratko razloži kdo točno je ta oseba.

Torej zgodba in liki so dobro napisani, kaj pa samo igranje? Tu začne škripati. Saj ne da bi bilo kaj izjemno narobe, ampak vse deluje tako okorno in preprosto povprečno. Bojevanje, ki je na sporedu (pre)pogosto, je nerodno in ne tako odzivno kot bi si želel, kar včasih privede do nepravičnih smrti, sploh ko te obkroža okoli dvajset sovražnikov. Na voljo imaš tri orožja za boj na blizu (katano, sai – stvarca, ki jo je vihtel Raphael pri ninja želvah in kladivo), štiri za daljavo (navadni pištoli, šibrovki, avtomatski brzostrelki in nekakšnim laserskim orožjem iz prihodnosti) ter štiri dodatna orožja, kot so granate in past za medvede. Vsa te orožja lahko nadgradiš s točkami, ki jih dobiš od pobijanja sovražnikov ter zbiranjem predmetov, prav tako lahko nadgradiš tudi svoje zdravje in sposobnosti (na primer hitrejšo regeneracijo zdravja). Na voljo še imaš teleportiranje, s katerim se lahko izmikaš napadom ali pa kreneš v protinapad. Različnih vrst sovražnikov je kar precej, na primer šibkih klonov, ki te tepejo ali streljajo, raznih polšefov, ki vihtijo ogromna eksplozivna orožja in še razne samomorilske bombaše. Na žalost ne potrebuješ nobene posebne taktike, da jih premagaš, saj boj ni ravno globok, vse se da opraviti, če uporabljaš osnovni kombo lahkega in nato težkega napada ter se občasno teleportiraš, da se izogneš večji škodi. Občasno še imaš možnost skrivanja (le enkrat je obvezno), vendar tudi ta element ni preveč napreden in je tako neroden, da sem raje izbral boj.

Seveda pa to ni vse kaj počneš – kot sem že prej omenil, je Deadpool malce zmešan in je napisal svoj scenarij, tako da se občasno zgodijo bizarne stvari, kjer Deadpool porabi ves budžet na eksplozijah, zato se za nekaj časa transportira v 8-biten dungeon crawler. Takšne domislice so dobrodošle in so dokaj pogoste skozi približno sedem urno kampanjo, saj opravijo dobro službo razbijanja dolgoveznosti tepežkanja, ki se včasih res vleče. Sploh v zadnjem boju, pri katerem se mi je zdelo da ne bo imel konca. Dodaten minus so še občasni hrošči, kjer sem včasih kar padel skozi level, ali pa se ni sprožil določen dogodek, tako da sem moral ponavljati od checkpointa ali kar cel chapter – to preprosti ni odpustljivo, sploh zato, ker nekaj dni po izidu še kar ni popravka.

Je torej Deadpool vreden visoke cene petdesetih evrov? Samo v primeru, če si njegov ogromni oboževalec, drugače pa je tukaj preveč minusov in povprečnega igranja za polno ceno. Si ga pa definitivno omislite čez nekaj časa, ko bo cena padla tja na dvajset, trideset evrov, saj pogoste zabavne domislice odtehtajo občasno dolgočasno pretepanje.

Plus:

  • Deadpool!

  • Igra je polna humorja in zabavnih domislic

  • veliko orožij ter različnih sovražnikov

Minus:

  • preveč nedodelanega pretepanja

  • občasni hrošči

  • okornost

Ocena: 65/100

Igro nam je za opis priskrbela spletna trgovina Gameworld, last Videotopa.


Prijavi napako v članku