Operacijski sistemi
11.09.2013 13:14

Deli z drugimi:

Share

Operacijski sistem Windows 8.1 na voljo za razvijalce!

Čeprav je Microsoft sprva zatrjeval, da operacijski sistem Windows 8.1 do uradne najave ne bo na voljo za prenos na spletnih portalih MSDN in Technet, je popustil pritiskom razvijalcev. Računalniški gigant jim je namreč ponudil v prenos Windows 8.1 in 8.1 Professional ter celo Windows Server 2012 R2.
Prvi osebni računalniki z operacijskim sistemom Windows 8.1 bodo naprodaj že v drugi polovici septembra!
Prvi osebni računalniki z operacijskim sistemom Windows 8.1 bodo naprodaj že v drugi polovici septembra!

Podjetje Microsoft je konec avgusta najavilo, da je zaključilo z razvojem težko pričakovanega operacijskega sistema Windows 8.1 ter da je novost že na voljo vsem vodilnim proizvajalcem namiznih in prenosnih računalnikov. Čeprav je računalniški gigant sprva zatrjeval, da novost do uradne najave ne bo na voljo za prenos na spletnih portalih MSDN in Technet, je naposled le popustil pritiskom razvijalcev. Končna različica operacijskega sistema Windows 8.1 je namreč že na voljo za prenos naročnikom portalov MSDN in Technet, vključno s sistemoma Windows 8.1 Professional in Windows Server 2012 R2. Različica Windows 8.1 Enterprise pa bo razpoložljiva proti koncu septembra.

Naročniki portalov MSDN in Technet so potezo podjetja Microsoft pozdravili, saj so s tem pridobili možnost preizkušanja novega operacijskega sistema, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša kopico novosti. Operacijski sistem Windows 8.1 namreč »prinaša« gumb »Start«, dodatne možnosti prilagajanja ikon, brskalnik Internet Explorer 11, izboljšani iskalnik Bing in orodje za napredno upravljanje z uporabniškimi računi. Tu so na voljo še možnost uporabe programa Skype tudi ob zaklenjenem računalniku (program je vgrajen neposredno v programsko kodo sistema), izboljšana tipkovnica za zaslone občutljive na dotik, posodobljene aplikacije, novi varnostni sistemi in še mnogo več. Lastniki operacijskih sistemov Windows 8 in »starejših« osebnih računalnikov pa bodo operacijski sistem Windows 8.1 prejeli »šele« 18. oktobra.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku