Računalništvo, telefonija
05.06.2017 09:15

Deli z drugimi:

Share

Ohišje za Edge podatkovni center

Rittal EDGE podatkvni center
Rittal EDGE podatkvni center

Podjetja, ki uporabljajo komunikacijo med stroji za izboljšanje proizvodnje, potrebujejo podatke v realnem času. Informacijski viri, ki se ustvarjajo v bližnjem geografskem območju, imajo kratek zamik in zato hitro razpoložljive podatke. Rittal Edge Data Center ponuja učinkovito rešitev. To je prednastavljena rešitev pripravljena za uporabo s standardizirano infrastrukturo. Lahko se jo vzpostavi hitro in cenovno ugodno ter s tem omogoči uporabo aplikacij za Industry 4.0.


Senzorji in aktuatorji v pametnih proizvodnih sistemih ves čas beležijo informacije o stanju procesov in infrastrukture. To ustvarja osnovo za inovativne storitve – kot so opozorila, predvidljivo vzdrževanje, in samodejno izboljšanje učinkovitosti naprav – s katerimi upravlja informacijski oddelek v realnem času. Pri tem je ključnega pomena kratek zamik med proizvodnjo in IT infrastrukturo, saj samo to omogoča hitro odzivnost in odpravljanje napak.

Hitro, enostavno, učinkovito

Spletni podatkovni center na oddaljeni lokaciji ne more podpirati takšnih scenarijev. Rešitev je spletno programiranje, na primer nadzor v območju lokalnega omrežja. S tem je Rittal predstavil nove podatkovne centre: končni izdelek s standardizirano in predhodno nastavljeno IT infrastrukturo.

Rittal Edge Data Center je sestavljen iz dveh Rittal TS IT ohišij in modulov za klimatizacijo, napajanje, pomožno napajanje UPS, gašenje požara, nadzor in omejen dostop. Enote so na voljo v različnih razredih moči in se lahko enostavno združujejo za hitro vzpostavitev. Za zaščito komponent pred toploto, prahom in umazanijo v industrijskem okolju lahko Rittal Edge Data Center namestite v samostojno sobo z visoko stopnjo povezljivosti.

Bernd Hanstein, podpredsednik produktnega IT oddelka v podjetju Rittal je povedal: “Edge Data Center organizacijam omogoča hitro in enostavno vzpostavitev IT okolja z vso opremo za soočanje z izzivi četrte industrijske evolucije. Skupaj s storitvami, ki jih ponuja iNNOVO Cloud, je Rittal Edge Data Center popolna rešitev za podjetja vseh velikosti.”

Spletni konfigurator za boljše načrtovanje

Za izboljšanje načrtovanja podatkovnega centra Rittal ponuja posebni spletni konfigurator, ki je bil prav tako predstavljen na sejmu CeBIT. Obiskovalci so lahko preizkusili različne po meri izdelane scenarije.

Samostojno upravljanje ali storitve za upravljanje

Uporabniki, ki ne želijo sami upravljati s podatkovnim centrom, lahko izkoristijo storitve podjetja Rittal. Na ta način se lahko posvetijo lastnim nalogam in izkoriščajo prednosti interneta stvari (IoT) za njihova podjetja. To je del Rittal podatkovnega centra kot storitev (DCaaS). Skupaj s platformo IT kot storitev (ITaaS), ki jo ponuja partnersko podjetje iNNOVO Cloud, Rittal zagotavlja spletne podatkovne centre v kontejnerjih in ITaaS. Kontejnerji so popolnoma opremljeni z vsemi ključnimi komponentami, kot so strežniki, omrežne komponente in oprema za shranjevanje podatkov.

Rittal Edge Data Center lahko razširite v dve ohišji. Modularni sistem uporabnikom omogoča različne načine sestavljanja za prilagoditev individualnim potrebam – na primer namestitev v zavarovano informacijsko sobo ali v zabojnik.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več