Računalništvo, telefonija
16.06.2020 08:52
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odprtokodna koda za samodejno vozeče avtomobile!

Odprtokodna koda za samodejno vozeče avtomobile!
Odprtokodna koda za samodejno vozeče avtomobile!

Številna podjetja v javni in zasebni lasti po vsem svetu trenutno preizkušajo prototipe avtonomnih avtomobilov, ki so večinoma brez stopalk in volana. Za samodejno vožnjo se večinoma uporablja kombinacija laserskih in radarskih senzorjev, visokoločljive kamere in navigacijskega sistema. Čeprav so prvi preizkusi samovozečih avtomobilov na javnih cestah obrodili želene sadove, ti še niso pripravljeni za vsakodnevno uporabo. Še večja težava pa je v tem, da ti so ti sistemi lastniški, kar pomeni, da izvorna koda ni na voljo širši skupnosti, saj je omejena na zgolj nekaj podjetji.

Na srečo so pri podjetju Comma.ai sprejeli odločitev, da sistem oziroma programsko kodo za samodejno vozeče avtomobile ponudi kot odprto kodo. Ta ja na voljo na spletnem portalu GitHub, in sicer na spletni povezavi https://github.com/commaai/openpilot. Podjetje Comma.ai svoj izdelek sicer ponuja tudi komercialno. Za okoli 1.300 evrov prejmemo nekoliko predelan pametni telefon, programsko opremo in vse potrebne vmesnike za povezavo z računalnikom avtomobila.

Ključno vlogo pri tem pa igra odprtokodna programska oprema Openpilot. Ta namreč omogoča samodejno vožnjo, in sicer z neposrednim nadziranjem in uravnavanjem pospeševanja, zaviranja, obračanje volana, zamenjavo voznega pasu, vključitev smernikov in še mnogo več. Pri vsem tem pa je zanimivo predvsem to, da novi sistem ne temelji na osnovi sistema LIDAR oziroma posebnih laserskih žarkov, ki vidijo objekte v 3D obliki in jih lahko zaznajo na razdalji več 100 metrov. Ta namreč vse funkcije avtomobila uporablja zgolj preko kamer pametnega mobilnega telefona.

Odprtokodna programska oprema Openpilot je uradno združljiva le s peščico avtomobilov japonskih proizvajalcev, kot so Honda, Toyota in Lexus. Neuradno pa so podprti tudi avtomobili drugih proizvajalcev, kot so Chevrolet, Chrylser, Hyundai, Jeep, Kia, Nissan, Subaru, Seat in Volkswagen. Ker pa je odprtokodna programska oprema Openpilot šele na začetku razvoja, to pomeni, da je njeno delovanje vse prej kot zanesljivo in še zdaleč ni priporočljiva za uporabo na javnih cestah.


Prijavi napako v članku