Igre
23.11.2010 06:42
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oblačna igralna konzola

Je prihodnost računalniških iger v oblaku?
Je prihodnost računalniških iger v oblaku?

Podjetje OnLive je najavilo razpoložljivost izjemno zanimive igralne konzole. Na novinko namreč ni potrebno nameščati računalniških iger in nadgradenj oziroma uporabljati optičnih zgoščenk. Igralna konzola OnLive omogoča igranje aktualnih iger z različnih platform kar neposredno iz svetovnega spleta oziroma računalništva v oblaku.

Za igranje iger s konzolo OnLive, ki jo ameriški trgovci vrednotijo na le preračunanih 72 evrov, potrebujemo še televizor, širokopasovno povezavo v svetovni splet in brezžični igralni plošček. Za tekoče igranje iger se priporoča internetna povezava hitrosti vsaj tri megabite na sekundo. Brezžični igralni plošček lahko uporabljamo še v vlogi praktičnega upravljavca večpredstavnostnih vsebin. Na igralno konzolo OnLive je možno sočasno priključiti do štiri brezžične igralne ploščke ter celo računalniško tipkovnico in miško.

Igričarjem je na voljo več kot 35 različnih uspešnic, kot so “Borderlands: Game of the Year Edition”; “Just Cause 2″; “Mafia ll” and “NBA 2K11″. In to še ni vse. »Spletne« računalničke igre lahko igramo celo na osebnem računalniku ali Applovem računalniškem sistemu Mac. Za to potrebujemo le namenski spletni brskalnik.

Računalniške igre lahko preizkušamo povsem brezplačno. Kolikor nam je igra všeč, jo lahko najamemo za obdobje treh ali petih dni oziroma za nedoločen čas. Cene za časovno omejen najem iger se gibajo med preračunanih tri in sedem evrov. Za možnost igranja računalniških iger za nedoločen čas je potrebno podjetju OnLive odšteti od preračunanih 4 evre do preračunanih 37 evrov. Ta storitev je vsaj zaenkrat na voljo le onkraj luže.


Prijavi napako v članku