Računalništvo, telefonija
17.05.2015 14:22

Deli z drugimi:

Share

NX Arrows F-04G: Plačevanje z očmi!

Plačevanje z mobilnikom še nikoli ni bilo enostavneje!
Plačevanje z mobilnikom še nikoli ni bilo enostavneje!

Vse več uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov uporablja brezstično tehnologijo NFC ali bralnike prstih odtisov za potrditev nakupa in izvedbo plačila. Z namenom še dodatne poenostavitve procesa pa so pri japonskem podjetju NTT DoCoMo pripravili pametnih mobilni telefon NX Arrows F-04G s posebnim sistemom za prepoznavo uporabnika. Ta namreč za preverjanje identitete uporabnika skenira kar njegove oči, celoten proces pa traja zgolj nekaj sekund.

Pri podjetju NTT DoCoMo zatrjujejo, da je preverjanje identitete uporabnika s skeniranjem oči celo bolj varno od skeniranja prstnih odtisov, hkrati pa je tudi enostavnejše in predvsem hitrejše. Pametni mobilni telefon NX Arrows F-04G bo hkrati primerna tudi za zahtevnejše uporabnike, saj je opremljen s 5,2-palčnim (13,2-centimetrski) zaslon ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov, osemjedrni procesor in 32 gigabajtov za shranjevanje podatkov. Za zagotavljanje dovolj dolge avtonomije delovanja je na voljo baterija kapacitete 3.210 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop.

Pametni mobilni telefon NX Arrows F-04G z možnostjo avtentikacije uporabnikov s skeniranjem oči je trenutno žal mogoče kupiti le na japonskem. Trenutno žal še ni podatkov o tem, ali bo novost zašla tudi na evropsko tržišče.


Prijavi napako v članku