Grafične kartice
13.09.2010 13:03

Deli z drugimi:

Share

Nvidia GeForce GTS 450 na pohodu

Grafične kartice Nvidia Fermi so vendarle postale dosegljive manj premožnim igričajem.
Grafične kartice Nvidia Fermi so vendarle postale dosegljive manj premožnim igričajem.

Na priljubljeni spletni prodajalni Newegg je že mogoče kupiti cenovno ugodne grafične kartice GeForce GTS 450 in to kljub temu, da jih podjetje Nvidia uradno javnosti še ni predstavilo. Novinci so pričakovano grajeni na osnovi grafičnega jedra GF106 in v polni meri podpirajo najnovejšo Microsoftovo knjižico DirectX 11.

Novo grafično kartico GeForce GTS 450 so v prodajo ponudila podjetja Asus, EVGA, Gigabyte in Palit. Njihove maloprodajne cene se na spletni strani Newegg gibljejo od preračunanih 100 evrov do 110 evrov. Vse kartice imajo za preračunavanje grafičnih oblik na voljo 192 združenih procesorjev. Pri tem jim je v pomoč še gigabajt grafičnega pomnilnika GDDR5. Grafični pomnilnik in jedro sta povezana preko 128-bitnega vodila.

Jedro grafičnih kartic GeForce GTS 450, ki seveda niso pisane na kožo najzahtevnejšim igričarjem, grafične oblike preračunava s frekvenco okoli 800 megahercev. Pomnilnik GDDR5 podatke premetava pri efektivni frekvenci okoli 3,6 gigahercev. Podatkovna propustnost znaša okoli 60 gigabajtov na sekundo.

Grafične kartice GeForce GTS 450 je vsaj zaenkrat mogoče v zelo omejenih količinah kupiti onkraj luže. Novinci naj bi k nam zašli predvidoma proti koncu jeseni. Njihove maloprodajne cene naj bi se gibale okoli 130 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Nvidia grafične kartice

Prijavi napako v članku