Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
03.11.2023 07:22

Deli z drugimi:

Share

Novi znanstveni kalkulatorji z intuitivnim in privlačnim dizajnom

Slovenski zastopnik priznane znamke Casio, podjetje TOBO'S d.o.o., je objavil lansiranje znanstvenih in tehničnih kalkulatorjev v novi seriji ClassWiz.
Vir: CASIO
Vir: CASIO

Modeli fx-82CW, fx-85CW, fx-350CW in fx-991CW so posebej intuitivni in z uporabnikom prijaznim dizajnom. Ti kalkulatorji se poleg LCD-zaslona visoke ločljivosti ponašajo s privlačno zasnovo tipk in razporeditvijo tipkovnice, kar jih loči od drugih znanstvenih žepnih kalkulatorjev.

Žepni kalkulatorji ClassWiz so uporabniku izjemno prijazni in imajo široko paleto različnih funkcij, preko 540!

Od njihove uvedbe leta 2015 so priljubljeni za uporabo v učilnicah po vsem svetu. Serija je bila torej posodobljena z modeli fx-82CW, fx-85CW, fx-350CW in fx-991CW, ki predstavljajo uporabniku prijaznejšo evolucijo svojih predhodnikov.

Kalkulatorji so opremljeni s prvim LCD1 zaslonom visoke ločljivosti v sivi skali s štirimi stopnjami osvetlitve. Nova zasnova ne le olajša vnašanje podatkov iz katerega koli kota, temveč je bila popolnoma prenovljena tudi postavitev. Upravljanje s kalkulatorjem je bolj enostavno, saj se pogosto uporabljene tipke nahajajo na sredini tipkovnice, tako kazalec kot tipke pa so barvno kodirane. Nova serija ClassWiz je zmogljivejša, vsebuje nove funkcije shranjevanja in aplikacijo Maths Box, zaradi katere je delo z verjetnostnimi izračuni bolj privlačno in zanimivo.


Glavne značilnosti nove serije ClassWiz

Izboljšana čitljivost in napredno upravljanje. Nove funkcije naredijo učenje zabavno, funkcije pa je mogoče shraniti.


CASIO FX-991CW se ponaša z LCD zaslonom, posodobljenim dizajnom in naprednimi funkcijami za izračune. Poleg pomoči pri osnovnih izračunih žepni kalkulator uporabniku omogoča numerično reševanje enačb v naravnem prikazu in uporabo preproste preglednice. Poleg tega imajo novi kalkulatorji ClassWiz izboljšano shranjevanje funkcij ali aplikacijo Maths Box, ki omogoča simulacijo do 250 metov kock ali kovancev. Te lastnosti spodbujajo radovednost učencev in jih motivirajo za učenje.

Platforma ClassPad.net podpira digitalna učna okolja

Kalkulatorje CASIO ClassWiz lahko uporabljate s ClassPad.net, od operacijskega sistema neodvisno matematično programsko opremo za uporabo prek brskalnika.

Rezultate, prikazane na zaslonu, je mogoče pretvoriti v kodo QR z dotikom tipke, tako da jih je mogoče nato prikazati na pametnem telefonu ali tablici. Grafe, diagrame in tabele zabeleženih podatkov je mogoče prikazati in analizirati s pomočjo ClassPad.net. Na ta način lahko prikličete tudi pomoč pri obratovanju.

Več najdete na www.tobos.si.


Enostavna pretvorba enačb, grafov in tabel v QR kodo, ki jo s pomočjo pametnega telefona pošljemo drugi osebi v pregled ali nadaljnjo obdelavo.


Tehnične specifikacije modelov fx-991CW, fx-85CW:

Velikost: 10,7 × 77,0 × 162 mm

Teža: pribl. 95 g (vključno z baterijo)


Dvosmerno napajanje: sončna celica in 1 gumbasta baterija LR44

Življenjska doba baterije: 2 leti (na podlagi 1-urne uporabe dnevno)

Samodejni izklop: po približno 10 minutah nedejavnosti

Dodatki: trda torbicaPrijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TOBO'S d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TOBO'S d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TOBO'S d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več