Računalništvo, telefonija
06.02.2019 07:44
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Galaxy A90 z zanimivo rešitvijo za sprednjo kamero

Pri telefonu Samsung Galaxy A90 bo spletna kamera skrita kar v ohišju.
Pri telefonu Samsung Galaxy A90 bo spletna kamera skrita kar v ohišju.

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov že kar nekaj časa ponujajo alternativne rešitve za sprednjo kamero z zasloni, ki so opremljeni bodisi z režo, bodisi z odprtino. Težava pri tovrstnih zaslonih je namreč v tem, da kamere uporabniku “jemljejo” prostor, ki bi lahko bil uporabljen za prikaz vsebine. V večini primerov se mora uporabnik zato zadovoljiti z manjšim zaslonom, kot bi ga imel v primeru zaslona, ki bi pokrival celotno sprednjo stran telefona.

Kot kaže, bodo uporabnikom storitev mobilne telefonije pri pripravi novega pametnega mobilnega telefona družine Galaxy prisluhnili inženirji podjetja Samsung. Njihov novi pametni mobilni telefon Galaxy A90 bo namreč opremljen z zaslonom, ki bo pokrival celotno sprednjo stranico telefona, kar pomeni, da tu ne bomo našli nobene reže ali odprtine. S tem bo uporabnik imel na voljo več površine za prikazovanje vsebin, podjetju Samsung pa bo rešitev omogočila uporabo večjega zaslona brez povečanja dimenzij naprave.

Ker bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A90 razpolagal z zaslonom, ki se bo razprostiral čez celotno sprednjo stranico, ne preseneča, da bo sprednja kamera za zajem sebkov in opravljanje videokonferenc vgrajena kar v notranjost ohišja. To pomeni, da bo kamera uporabniku na voljo le takrat, ko jo bo dejansko res potreboval, celoten postopek pa bo seveda izveden samodejno. Za to bo poskrbel namenski motor, ki bo vgrajen v ohišje novosti in se bo aktiviral takoj, ko bo to potrebno. Samsung naj bi oblikovno všečni pametni mobilni telefon Galaxy A90 predstavil še pred koncem letošnje pomladi.


Prijavi napako v članku