Telefoni
04.04.2021 13:35
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Pixel 6 bo resnično nekaj posebnega

Glavni krivec za težave s telefoni Google Pixel 4 XL naj bi bila baterija.
Glavni krivec za težave s telefoni Google Pixel 4 XL naj bi bila baterija.

Pri podjetju Google so že pred časom prestavili pametni mobilni telefon Pixel 5. Pametni telefon podjetja Google je opremljen z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 765G. Razpolaga z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega prostora. Na zadnji strani najdemo kakovostne digitalne fotoaparate, medtem ko se bralnik prstnih odtisov nahaja na hrbtni strani. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur, ki se relativno hitro polni.

Ker pa konkurenca na področju pametnih mobilnih telefonov ne počiva, inženirji podjetja Google že pripravljajo njegovega dostojnega naslednika. Tu gre za model Pixel 6, ki pa bo nekaj posebnega v primerjavi z dosedanjimi modeli. Za ta model naj bi podjetje Google izdelal lastni mobilni procesor. Ta naj bi bil izdelan v sodelovanju s podjetjem Samsung in naj bi se brez težav zoperstavil mobilnim procesorjem podjetja Qualcomm. Novost bo seveda podpirala sodobna mobilna omrežje 5G. ki so vse bolj priljubljena.

Trenutno še ni znano, kdaj bo podjetje Google ponudilo v prodajo novi pametni mobilni telefon Pixel 6. Glede na spletne govorice naj bi se to zgodilo še pred koncem letošnjega leta. Več informacij o novincu pa naj bi na svetovni splet zašlo v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku