Telefoni
14.04.2010 06:31

Deli z drugimi:

Share

Novi mobilniki Nokia stavijo na socialna omrežja

Vsakemu svojega!
Vsakemu svojega!

Telefonski gigant Nokia je v velikem slogu najavil razpoložljivost treh novih mobilnih telefonov, ki so opremljeni s polno tipkovnico QWERTY in so pisani na kožo socialnim omrežjem. Gre za modele C3, C6 in E5, ki za poganjanje prednameščene programske opreme uporabljajo preizkušeni odprtokodni operacijski sistem Symbian.

Cenovno najugodnejši model C3 temelji na platformi Series 40 in kot prvi mobilnik nasploh omogoča neposreden dostop do socialnih omrežij. S tem lahko v realnem času posodabljamo svoj status, pošiljamo sporočila ter si s prijatelji izmenjujemo slike. Mobilnik C3 je opremljen tudi z orodji Ovi Mail in Ovi Chat, kar pomeni, da lahko neposredno dostopamo do našega elektronskega poštnega predala. Novinec ponuja še brezžično povezavo Wi-Fi, digitalno kamero ločljivosti dveh milijonov točk, na dotik občutljiv zaslon z 2,4-palčno oziroma 6,1-centimetrsko diagonalo in režo za pomnilniške kartice. Mobilni telefon Nokia C3 bo naprodaj v poletnih mesecih letošnjega leta, zanj pa naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 110 evrov.

Nekoliko zmogljivejši štirifrekvenčni model C6, za katerega bo potrebno trgovcem odšteti okoli 270 evrov, je opremljen s štirivrstično tipkovnico QWERTY in poganja operacijski sistem Symbian S60 5th Edition. Novinec ima za prikazovanje slik na voljo na dotik občutljivi 3,2-palčni oziroma 8,12-centimetrski zaslon ločljivosti 640 x 360 točk. Zajemanje kakovostnih fotografij je zagotovljeno z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 5 milijonov točk. Brezskrbno potovanje po neznanih krajih pa zagotavlja vgrajen navigacijski sistem A-GPS z brezplačno navigacijsko programsko opremo Ovi Maps.

Poslovni mobilni telefon Nokia E5 pa temelji na osnovi operacijskega sistema Symbian S60 3th Edition. Ta je v osnovi enak modelu C3, le da se lahko pobaha še z navigacijskim sistemom A-GPS. Za prikazovanje slik ima na voljo na dotik občutljiv zaslon z 2,4-palčno oziroma 6,1-centimetrsko diagonalo, medtem ko je za povezljivost poskrbljeno z brezžično povezavo Wi-Fi. Mobilni telefon Nokia E3 bo naprodaj v jesenskih mesecih letošnjega leta, zanj pa naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 180 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku