Telefoni
06.11.2015 10:51

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 7 s 3 GB pomnilnika?

Novi iPhone 7 naj bi prinesel kar nekaj novosti!
Novi iPhone 7 naj bi prinesel kar nekaj novosti!

Čeprav je podjetje Apple šele dobro pričelo s prodajo pametnih mobilnih telefonov iPhone 6S in iPhone 6S Plus, njegovi inženirji že aktivno delajo na njegovem nasledniku. Pred časom se je na svetovnem spletu že pojavila govorica, da naj bi Applovo partnersko podjetje TSMC prejelo naročilo za izdelavo procesorja A10, v zdajšnjim modelih pa je za preračunavanje podatkov zadolžen procesor A9. Novost naj bi bila izdelana s pomočjo 16 nanometrske tehnologije, saj se je slednja izkazala za precej boljšo od 14 nanometrske.

Pri podjetju KGI Securities pa so prepričani da bo do spremembe prišlo tudi pri količini sistemskega pomnilnika. Medtem ko bo Applov pametni mobilni telefon iPhone 7 razpolagal z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika (enako kot model iPhone 6S), bo imel model iPhone 7 Plus na voljo kar tri gigabajte pomnilnika oziroma gigabajt več kot model iPhone 6S Plus. Med večjimi novostmi mobilnika iPhone 7 pa naj bi našli še odsotnost gumba »Home« oziroma »Domov«, saj slednji postala vse manj pomemben.

Iz doslej razkritih podatkov je še razvidno, da naj bi ohišje prihajajočega mobilnika Apple iPhone 7 v debelino merilo zgolj med šestimi milimetri in 6,5 milimetri. Novi iPhone naj bi bil tako precej tanjši od predhodnikov, saj mobilnik iPhone 6S v debelino meri 7,1 milimetrov, iPhone 6S Plus pa 7,3 milimetrov. Novi iPhone 7 naj bi v debelino dejansko meril enako kot iPod Touch, kar pomeni, da bo eden najtanjših mobilnikov v prosti prodaji.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku