Telefoni
31.01.2021 06:25
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 12s s podporo za hitri Wi-Fi 6E?

Novi iPhone 12s naj bi prinesel podporo za hitro brezžično povez.vo Wi-Fi 6E.
Novi iPhone 12s naj bi prinesel podporo za hitro brezžično povez.vo Wi-Fi 6E.

Na svetovnem spletu se vse bolj govori o prihajajočih pametnih mobilnih telefonih družine iPhone 12s, ki naj bi jih podjetje Apple ponudilo v prodajo septembra letos. Čeprav se novinci ne bodo bistveno razlikovali od obstoječih modelov, bodo prinesli eno pomembno novost. Če gre verjeti spletnim govoricam, bodo opremljeni s podporo za hitro brezžično povezavo Wi-Fi 6E, ki naj bi kmalu postala standard.

Uporaba brezžičnega omrežja Wi-Fi 6E bo prinesla predvsem hitrejši prenos podatkov brez motenj, saj danes le redke povezave uporabljajo frekvenčno območje šestih gigahercev. Poleg tega bo to usmerjevalnikom dalo veliko več “moči” za prenos podatkov, mi pa bomo pridobili hitrejšo in bolj stabilno povezavo brez prevelikih motenj, zlasti v gosto poseljenih območjih. Brezžična povezava Wi-Fi 6E naj bi teoretično ponujala hitrost prenosa podatkov do 9,6 gigabita na sekundo. Poleg tega bo na voljo še večja stopnja varnosti, saj nova brezžična povezava ponuja vrhunsko varnost AES.

Analitiki napovedujejo, da naj bi bilo v letu 2021 prodanih 316 milijonov naprav, ki bodo omogočale novo brezžično povezavo Wi-Fi 6E, v letu 2022 pa se bo ta številka seveda še povečala. Nova brezžična povezava bo namreč kot stalnica na voljo tudi za tablične računalnike, pametne televizorje in seveda pametne mobilne telefone. S tem pa bomo največ pridobili uporabniki.


Prijavi napako v članku