Računalništvo, telefonija
09.10.2014 21:35
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova ultratanka Lenovo YOGA 3 Pro se prilagaja uporabnikom

Družba Lenovo je danes predstavila nov ultratanek prilagodljiv prenosni računalnik YOGA 3 Pro. Izjemno privlačen računalnik s 13-palčnim zaslonom, ki prikazuje sliko v ločljivosti QHD+ (3200x1800 pik), se edinstveno prilagaja željam uporabnika, hkrati pa ima vgrajeno najnovejšo strojno in programsko opremo, vključno z inovativno rešitvijo Lenovo Harmony. YOGA 3 Pro je izjemno tanka in lahka, tečaji zaslona, ki omogočajo njegov popolni zasuk, pa spominjajo na tiste pri kovinski zapestni uri.
Nova ultratanka Lenovo YOGA 3 Pro se prilagaja uporabnikom
Nova ultratanka Lenovo YOGA 3 Pro se prilagaja uporabnikom

“Najnovejši prilagodljiv prenosnik YOGA 3 Pro je rezultat stalnih izboljšav in inovacij, ob katerih smo prisluhnili tudi željam uporabnikov. Ti so si želeli še tanjši in lažji prenosnik ob ohranitvi številnih možnosti zasuka zaslona. To smo tudi uresničili z inovativnimi tečaji zaslona, hkrati pa poskrbeli, da je nova YOGA eden najpametnejših in najboljših prenosnikov na svetu,” je povedal vodja oddelka oblikovanja in marketinga v družbi Lenovo Dilip Bahtia.

Tečaji po vzoru zapestnega traku ure premikajo meje tanke in lahke zasnove

Že YOGA 2 Pro je postala sinonim za tanek in lahek prenosnik, nova YOGA 3 Pro pa ta pristop pelje do novih meja, saj je še dodatnih 17 odstotkov tanjša – ohišje prenosnika je tako debelo vsega 12,8 mm, »odprt« prenosnik pa je tanjši od debeline svinčnika. Za 14 odstotkov so inženirji zmanjšali tudi težo, tehtnica prenosniku nameri le 1,19 kg, kar je manj od polne steklenice vode.

Neverjetno tanko in lahko napravo je Lenovu uspelo ustvariti z novo inovacijo. Tečaji zaslona, ki omogočajo popoln zasuk, so sestavljeni po vzoru kovinskega pasu zapestne ure, sestavlja pa jih več kot 800 delov iz jekla in aluminija. Namesto dveh stičnih točk ohišja in zaslona jih YOGA 3 Pro premore kar šest.

“Oblikovanje nove YOGA 3 Pro je odličen primer inovacij v kategoriji naprav 2-v-1. Je izredno tanka in nudi kar štiri različne načine uporabe. Poganja jo naš najnovejši Intel Core M procesor, ki je kos tako delu kot zabavi,” je dodal vodja oddelka računalnikov v družbi Intel Kirk Skaugen.

Prilagodljiva programska oprema

Resnično prilagodljiv računalnik ni sestavljen le iz strojne opreme, temveč tudi programske opreme. Lenovo novemu modelu prilaga lastno programsko opremo Harmony, ki računalnikom YOGA nudi nov način dela z aplikacijami glede na način uporabe prenosnika. Ob branju e-knjige bo tako Harmony samodejno prilagodil svetilnost zaslona in temperaturo barv glede na svetlobo ozadja.

Ob uporabi programov za predstavitve vsebin lahko Harmony vklopi zaznavanje gibanja (gest) ali dotik, odvisno od načina uporabe, medtem ko pri predvajanju video vsebin optimizira nastavitve zvoka. Harmony prepozna in optimizira uporabniško izkušnjo z več kot 50 najbolj priljubljenimi aplikacijami.

Harmony uporabnikom računalnikov YOGA tudi predlaga uporabne aplikacije in programe ter ponuja bližnjice do najpogosteje uporabljanih aplikacij v posameznem načinu rabe.

Vedno prave zmogljivosti

YOGA 3 Pro v vseh pogojih dela zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo. Za grafični prikaz skrbi odličen zaslon ločljivosti QHD+ (3200×1800 pik), ki vedno postreže z izjemno ostro in čisto sliko – tako pri urejanju/obdelavi fotografij v načinu prenosnik, video klepetu v pregibnem načinu, ogledu filmov v načinu šotor ali pri spletnem nakupovanju v tabličnem načinu. Zaslon premore stekleno in izjemno trpežno zaščito Gorilla Glass.

Ne le prikaz slike, YOGA 3 Pro obvlada tudi predvajanje zvoka. Za njegovo kakovost skrbita premijska zvočnika proizvajalca JBL s tehnologijo Waves® Audio, ki samodejno prilagaja predvajanje zvoka različnim načinom uporabe. Tako tudi v primeru, ko zvočnika nista obrnjena neposredno proti uporabniku, s tehnologijo zvočnih odbojev poskrbi, da je zvok čist in jasen.

Prenosnik poganja procesor Intel Core M z vgrajeno grafiko, za izjemno hitro delovanje, obsežno hrambo podatkov ter nasplošno zelo odzivno delovanje pa je zadolžen tudi pogon SSD (do kapacitete 512 GB). YOGA 3 Pro nudi do 9 ur delovanja na baterijo, pri čemer je lahko stalno povezana v brezžično omrežje (podpira brezžične hitrosti standarda 802.11 a/c).

Lenovo YOGA 3 Pro bo na voljo v treh prepoznavnih barvah, in sicer oranžni, srebrni ali šampanjsko zlati. Priporočene prodajne cene se bodo začele pri 1.300 evrih.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku