Računalništvo, telefonija
25.02.2021 06:07
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Pametni dom – idealna kombinacija varnosti in udobja

Pametni dom omogoča avtomatizacijo, boljšo varnost, večje udobje in poenostavi marsikatero opravilo. Poznamo kup sistemov in tehnoloških rešitev, ki za to skrbijo.
Nova številka revije: Pametni dom - idealna kombinacija varnosti in udobja
Nova številka revije: Pametni dom - idealna kombinacija varnosti in udobja

Sistemi v pametnem domu nam lajšajo življenje, prihranimo pa tudi pri porabi energije. Potrebujemo le ustrezne naprave, ki se lahko povežejo na internet in po možnosti medsebojno komunicirajo. Danes obstaja vse več ponudnikov naprav, ki nam to omogočajo.

V pametnem domu prevladujejo električne naprave (luči, centralne peči, klimatske naprave, računalniki, televizorji, nadzorne kamere, varnostni sistemi in druge naprave), ki jih lahko upravljamo na daljavo s pomočjo pametnega telefona, tablice ali računalnika – od doma, iz službe, v času službenega potovanja ali dopusta. Ves čas smo preko svetovnega spleta ali notranjega omrežja z njimi lahko v stiku. V novi reviji pišemo o sistemih v pametnem domu oziroma pametni hiši, ki pripomorejo k izboljšanju kakovosti življenja.

Pametna ura ali merilnik aktivnosti? 6 največjih razlik

Če se odločate med pametno uro in merilnikom aktivnosti ali morda želite komu svetovati, katera izbira je prava, potem ste izbrali pravi članek. Predstavili vam bomo glavne razlike med obema vrstama naprav, s čimer upamo, da vam bomo pomagali bolje razumeti njihove prednosti in slabosti.

Pametne ure in merilniki aktivnosti so si do določene mere zelo podobni in pri nekaterih uporabnikih celo služijo istemu namenu. Po drugi strani pa se lahko med seboj precej razlikujejo in vedno je ena možnost za določenega uporabnika veliko bolj primerna kot druga. Katera izbira pa je prava za vas? Enoznačnega odgovora na to vprašanje ni.

Če torej želite spremljati zgolj nekaj izbranih stvari, ki so vezane na vašo aktivnost, potem je merilnik aktivnosti po vsej verjetnosti prava izbira. Konec koncev se boste ukvarjali z manj stvarmi, celotna uporabniška izkušnja bo enostavnejša in vaše zadovoljstvo v tem primeru večje. Tudi cena merilnikov aktivnosti je praviloma nižja od cene pametnih ur. Zakaj bi zapravljali denar za nekaj sicer resnično zmogljivega, kot je pametna ura, če se potem večine lastnosti nikoli ne boste dotaknili.

Torej: merilnik aktivnosti ali pametna ura?

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Se BlackBerry vrača na trg mobilne telefonije?
  • Akt o digitalnih storitvah: nova doba digitalne Evrope
  • VLC 4.0 s povsem prenovljenim grafičnim vmesnikom

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več