Življenjski slog
25.11.2021 10:00

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Podatki so temeljni kamen digitalizacije poslovanja

Sisteme za načrtovanje virov podjetja (ERP ) in ostale dokumentne sisteme zaradi svojih prednosti uporabljajo skoraj vsa podjetja različnih velikosti na številnih področjih.

Zamislite si poslovne sisteme kot možgane tehnološke infrastrukture podjetja. Človeški možgani nadzorujejo vsa področja telesa tako, da jim povedo, kaj naj počnejo in hkrati poskrbijo, da vsi povezani sistemi delujejo enotno. Tako kot telo ne more delovati brez možganov, podjetja ne morejo poslovati brez poslovnih sistemov. Ti sistemi nadzorujejo praktično vsak delovni tok, od prodaje, razvoja do proizvodnje in trženja. Sinhronizacija vseh vidikov vodi v boljšo prepoznavnost, poveča­no produktivnost in učinkovitost, nižje stroške in predvsem večjo konkurenčnost.

Val digitalizacije je zajel celoten svet. Kakšen bo vaš odziv? Najprej naredite analizo vaših de­lovnih tokov. Prepoznajte aplikacije in storitve, ki jih lahko prenesete v oblak. Začnite z upora­bo orodij, ki poenostavljajo in digitalizirajo vaše tokove, poseben poudarek mora biti na tistih, ki bodo poenostavila in pohitrila poslo­vanje. Če ste ponudnik digitalnih storitev, morate okrepiti lastno poslovno odpornost na spremembe, s čimer boste svojim strankam vlili večjo mero zaupanja.

Če ste že investirali v oblačno infrastrukturo, ste dobro pripravljeni na nenadne spremem­be. Prav tako ste v dobrem položaju, da po po­trebi kadar koli dodate nove funkcije, ki so po­trebne za podporo vašega poslovanja s part­nerji in strankami. Za še manj skrbi se osre­dotočite na avtomatizacijo, ki bo poenostavila poslovanje in omogočila nadzor na daljavo.

8 korakov, kako razviti uspešno mobilno aplikacijo

V današnjem hitro razvijajočem se svetu se tako kot ostali trgi, hitro širi tudi trg razvoja mobilnih aplikacij.  Strategije mobilnega trženja postajajo vse bolj konkurenčne. Da bi si zagotovili svoje mesto oziroma prepoznavnost aplikacije na tako nasičenem trgu, morajo biti snovalci aplikacij metodični pri svojem razvojnem pristopu.

Če že imate idejo za aplikacijo, super, lahko preskočite ta korak. Če pa še vedno delate na tem, da bi našli odlično idejo, vam bodo koristile tehnike za iskanje uresničljive ideje. Prvi nasvet: ni vam treba iskati revolucionarne oziroma originalne ideje za aplikacijo. Večina aplikacij je izdelanih na podlagi že obstoječih rešitev ali pa so mešanica oziroma dodelava že uveljavljene rešitve.

Ugotovite, ali težavo, ki naj bi jo rešila vaša aplikacija, že rešujejo druge aplikacije. Ne izgubite motivacije in volje, če boste opazili  aplikacije, ki težavo že rešujejo. Pravzaprav je to lahko dober pokazatelj, da je vaša ideja izvedljiva in obstaja potreba po njej. Naslednji korak je, da odkrijete, kako dobro obstoječe aplikacije opravljajo svojo nalogo in kaj lahko izboljšate.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Kako bodo telefoni izgledali čez 10 let?
  • Recenzija igre FIFA 22: ista kot vsako leto ali smiselna nadgradnja?
  • Baterija električnega avtomobila, ki jo kar zamenjamo
  • Nov spletni brskalnik You.com

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

Naročite se na revijo Računalniške novice TUKAJ.

Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija ERP sistem Poslovne rešitve

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več