Prenosni računalniki
04.05.2021 06:39
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov rekord za prenosne računalnike Chromebook

Prodaja prenosnih računalnikov Chromebook se je v lanskem letu v primerjavi z letom 2019 dejansko podvojila.
Prodaja prenosnih računalnikov Chromebook se je v lanskem letu v primerjavi z letom 2019 dejansko podvojila.

V lanskem letu je nenadna pandemija koronavirusa organizacije in podjetja prisilila, da so se hitro odzvala, posledično pa je delo na daljavo postalo del našega vsakdana. Od celotne krize je daleč največ pridobil trg prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook. Ti so namreč čez noč postali zelo priljubljeni, tako med običajnimi kot tudi med poslovnimi uporabniki.

Prodaja prenosnih in namiznih računalnikov Chromebook se je namreč povzpela v nebo. Na medletni ravni se je povečala za neverjetnih 280 odstotkov, kar niti ne preseneča glede na to, da je trgovcem po svetu skupno uspelo prodati več kot 30 milijonov prenosnih in osebnih računalnikov Chromebook. Prodaja naj bi se po prepričanju poznavalcev letos le še povečala.

Največji porast prodaje osebnih računalnikov Chromebook so zabeležila podjetja HP, Samsung in ASUS, ki so odlične rezultate dosegli tudi s prodajo klasičnih osebnih računalnikov. Na svetovni ravni je namreč podjetjem HP, Samsung in ASUS skupno uspelo prodati kar 57,5 milijona osebnih računalnikov, kar je precej več kot v enakem obdobju lani.

Vas zanima več iz te teme?
Chromebook

Prijavi napako v članku