Računalništvo, telefonija
28.01.2017 07:51
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia pripravlja še en zanimiv telefon z Androidom

Novi pametni mobilni telefon Nokia naj bi bil cenovno povsem dostopen.
Novi pametni mobilni telefon Nokia naj bi bil cenovno povsem dostopen.

Pred kratkim je podjetje Nokia več kot prijetno presenetilo s svojim prvim pametnim mobilnim telefonom na katerem je nameščen mobilni operacijski sistem Android. Ker je nova mobilna naprava podjetja Nokia naletela na izjemen odziv s strani kupcev, ne preseneča, da naj bi se pri finskemu gigantu ogrevali še za en pameti mobilni telefon. Novost naj bi bila javnosti razkrita kmalu, in sicer na prihajajoči konferenci MWC 2017 v Barceloni v začetku leta.

O novem pametnem mobilnem telefonu podjetja Nokia so se tokrat razpisali zanesenjaki spletnega portala GFXBench, katerih »špekulacije« se pogosto izkažejo za resnične. Novi telefon podjetja Nokia naj bi bil še nekoliko bolj dostopen, saj naj bi trgovci zanj zahtevali med preračunanimi 150 evri in preračunanimi 200 evri. Kljub temu bo novost dovolj dobra tudi za malce zahtevnejše uporabnike. Osnovna oprema bo namreč obsegala 13,2-centimetrski (5,2-palčni) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora. Po vsej verjetnosti bo na voljo tudi različica, ki bo ponujala 16 gigabajtov vgrajenega pomnilnika. Tega bomo seveda lahko razširili s pomočjo pomnilniške kartice.

Novi pametni mobilni telefon Nokia z razvojno oznako Heart naj bi za zajemanje videoposnetkov in fotografij imel na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, za opravljanje videokonferenc pa naj bi bila na voljo spletna kamera ločljivosti osem milijonov točk. Za tekoče delovanje mobilnega operacijskega sistema Android 7.0 Nougat pa naj bi bila zadolžena Qualcommov procesor Snapdragon 430 in vgrajena grafična kartica Adreno 505.

Več o novem pametnem mobilnem telefonu Nokia Heart bo pričakovano znanega na prihajajoči konferenci MWC 2017 v Barceloni v začetku leta. Če bo maloprodajna cena novosti sprejemljiva verjamemo, da bo novost nedvomno prava uspešnica.


Prijavi napako v članku