Telefoni
21.10.2011 06:22

Deli z drugimi:

Share

Nokia 800 Windows Phone Mango boljša kot iPhone 4S?

Bi lahko Nokia 800 zagrenila "življenje" Samsungu Galaxy Nexus in iPhonu 4S?
Bi lahko Nokia 800 zagrenila "življenje" Samsungu Galaxy Nexus in iPhonu 4S?

Prodaja mobilnikov Nokia upada z vrtoglavo hitrostjo. Zato ne preseneča, da finski gigant vse svoje upe polaga na nove izdelke, na katerih bo nameščen najnovejši Microsoftov mobilnim operacijski sistem Windows Phone Mango 7.5. Prvi Nokia mobilnik z novim sistemom bo model 800. Tega naj bi finski gigant predstavil že na londonskem oktobrskem sejmu Nokia World.

Kaj lahko pričakujemo od novega mobilnika? Veliko, vsaj glede na to, da so ga nekateri poznavalci že označili za boljšega kot iPhone 4S. Pametni mobilni telefon Nokia 800 naj bi bil namreč na las podoben modelu N9. Slednji pa je dejansko edini mobilnik, ki ima nameščen operacijski sistem MeeGo. Nokia 800 ima za razliko od modela N9 na voljo še tri Windows funkcijske tike pod zaslonom.

Pametni mobilni telefon Nokia 800 Windows Phone Mango bo na voljo v modri, rdeči in črni različici. Za prikazovanje slik bo imel na voljo 3,7-palčni oziroma 9,4-centimetrski zaslon. Zajemanje nepozabnih trenutkov so inženirji zaupali digitalnemu fotoaparatu ločljivosti osem milijonov točk in bliskavici LED. Na voljo bosta še brezžični povezavi HSPA in Wi-Fi ter navigacijski sistem GPS. O maloprodajni ceni mobilika Nokia 800 Windows Phone Mango je seveda še prezgodaj govoriti. Če bo ta dovolj nizka, se zna zgoditi, da bo novinec lahko uspešno konkuriral mobilnnikoma Samsung Galaxy Nexus in iPhone 4S.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku