Računalništvo, telefonija
22.09.2020 12:44

Deli z drugimi:

Share

Naprodaj prve vozovnice za leteči taksi

Električni helikopter Volocopter VoloCity je že pred časom uspešno opravil prvi polet s človeško posadko!
Električni helikopter Volocopter VoloCity je že pred časom uspešno opravil prvi polet s človeško posadko!

Za vse, ki vsak dan porabite veliko časa za pot na delovno mesto, je ideja, da bi to opravili v nekaj minutah, neprecenljiva. Si predstavljate? Brez zastojev na cesti, brez zamud vlakov, nič več mraza na avtobusnih postajah – le kaj bi lahko bilo boljše? Vse to nam namreč obljublja približno 100 podjetij, ki se ukvarja z razvojem eVTOL (električnih »vertical take-off-and-landing«) prevoznih sredstev.

Kot vse kaže se bomo z letečimi taksiji lahko kaj kmalu prevažali naokrog, zasluge za to pa bodo šle podjetju Volocopter. Ti so namreč že pričeli tržiti vozovnice za prvi komercialni let z njihovim letečim taksijem imenovanim VoloCity. Ljubitelji letenja in inovacij lahko podjetju Volocopter že plačajo 30 evrov varščine in si rezervirajo sedež na predstavitvenem letu, katerega celotna cena bo znašala kar 300 evrov. V to ceno je vključen 15-minutni let, videoposnetek celotnega poteka letenja in “osebno potrdilo” o letu. Trenutno še ni znano, kdaj se bo let dejansko odvil, bo pa po vsej verjetnosti opravljen v naslednjih 12 mesecih.

Leteči taksi oziroma helikopter Volocopter VoloCity je dejansko opremljen s kar 18 električnimi motorji, ki mu zagotavljajo odlično krmilnost v zraku. Medtem ko je bilo novost še pred časom mogoče upravljati le z daljinskim upravljavcem, je sedaj pripravljena tudi za človeško posadko. Energijo za letenje prejema iz litij-ionskih baterij, največja hitrost letenja pa znaša okoli 110 kilometrov na uro. Trenutni dosega inovativnega prevoznega sredstva z enim polnjenjem akumulatorja trenutno znaša približno 35 kilometrov.


Prijavi napako v članku