Računalništvo, telefonija
31.01.2021 08:09
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ena najboljših računalniških mišk za igre

Odzivni čas računalniške miške Razer Viper 8K znaša le ena osmino milisekunde.
Odzivni čas računalniške miške Razer Viper 8K znaša le ena osmino milisekunde.

Danes si življenje brez osebnega računalnika težko predstavljamo, saj ga uporabljamo tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot za preživljanje prostega časa. Pri tem ima ključno vlogo računalniška miška, saj brez nje ni mogoče izbirati vsebine na zaslonu. Še posebno pa je pomembna za ljubitelje računalniških iger, saj brez kakovostne miške ni želenih uspehov.

Računalniška miška Razer Viper 8K je nedvomno korak pred konkurenco, saj gre za najbolj odzivno računalniško miško doslej. Novost je namreč opremljena z napredno tehnologijo, ki ji zagotavlja kar 8.000 megaherčno komunikacijo z osebnim računalnikom. To pomeni, da računalniku pošlje kar 8.000 informacij na sekundo, medtem ko trenutni standard znaša zgolj 1.000 informacij na sekundo.

V praksi to pomeni, da odzivni čas klasičnih računalniških mišk znaša eno milisekundo, medtem ko je odzivni čas računalniške miške Razer Viper 8K le ena osmina milisekunde. Novost je poleg tega tudi primerno težka za igranje računalniških iger, saj tehta 71 gramov. Napredno računalniško miško Razer Viper 8K je trenutno mogoče kupiti le v Združenih državah Amerike, zanjo pa je treba v prosti prodaji odšteti preračunanih 66 evrov, kar sicer ni pretirano drago.


Prijavi napako v članku