Telefoni
06.04.2013 10:55

Deli z drugimi:

Share

Najbolj priljubljen mobilni brskalnik? Z naskokom Safari!

Brskalnik Safari je na tablicah zelo uspešen.
Brskalnik Safari je na tablicah zelo uspešen.

Podjetje Net Applications nam na svoji spletni strani http://www.netmarketshare.com ponuja zanimive informacije o tem, kakšne tržne deleže dosegajo podjetja oziroma produkti na različnih področjih informacijske tehnologije. Trenuten pogled na njihov graf tržnih deležev brskalnikov za mobilne operacijske sisteme (http://goo.gl/1HA0a) je zelo zanimiv, saj brskalnik Safari vodi z velikim naskokom pred konkurenco.

Pogled na omenjeni graf kaže, da med mobilnimi brskalniki brskalnik Safari zavzema kar 61,79-odstotni tržni delež. Z 21,86-odstotnim tržnim deležem je na drugem mestu brskalnik Android, tretjega pa z 8,4-odstotnim tržnim deležem zaseda Opera Mini. Ostalim brskalnikom pripadajo le še drobtinice. Chrome premore 2,43-odstotni tržni delež, Internet Explorer 1,99-odstotnega, BlackBerry 0,91-odstotnega, Symbian 0,54- odstotnega, preostali brskalniki pa 2,08-odstotnega.

Čeprav ga na tem grafu ne najdemo, vam mi priporočamo, da si preizkusite brezplačni brskalnik Dolphin. Ta se po našem mnenju lahko kosa z vsemi ostalimi konkurenčnimi brskalniki. Poleg velikega števila uporabnih funkcij ponuja tudi zelo dobro hitrost. Da gre za dober brskalnik, govori tudi njegova povprečna ocena 4,7 od 5 na spletni tržnici Google Play.


Prijavi napako v članku