Računalništvo, telefonija
10.11.2005 09:23
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Načrt za tehnološko podprto povezano učenje v šolah

Podjetje Cisco Systems je naznanilo načrt za tehnološko podprto povezano učenje v šolah (Connected Learning for Schools), ki vzgojiteljem s pomočjo inteligentne in učinkovite rabe tehnologij pomaga pri prenovi šol. Hkrati z naznanilom je srednja šola North Point Marylandu v ZDA prva prikazala novo šolsko okolje 21. stoletja, ki je usmerjeno k zagotavljanju bogatih izobraževalnih priložnosti tako za redno vpisane dijake srednjih šol kot tudi za izredne študente.

Naznanilo je bilo objavljeno na konferenci državnega šolskega odbora za zagotavljanje vodilne vloge v izobraževanju prek uporabe novih tehnologij (NSBA/T&L) v Denverju, kjer je podjetje Cisco Systems prikazalo svoje rešitve za program javnega izobraževanja K-12 (od vrtca do vključno srednje šole). Hkrati je naznanilo tudi nadaljevanje 20 milijonov USD vredne investicije podjetja Cisco Systems v izobraževalno iniciativo države Mississippi (MEI), katere cilj je prenoviti, izboljšati in razširiti učne priložnosti za študente v izbranih šolah v tej državi. V drugi fazi projekta je podjetje Cisco Systems namenilo dodatnih 20 milijonov USD podpore iniciativi Šole 21. stoletja, namenjeni prenovi šol na področju, ki ga je prizadel orkan Katrina. Obe iniciativi sta zgledna primera programa Connected Learning for Schools podjetja Cisco Systems.

“Da bi šole študentom omogočile izobraževanje 21. stoletja, morajo najprej spremeniti način delovanja,” je prepričan Charles Fadel, vodja programa za globalno izobraževanje pri podjetju Cisco Systems, ki dodaja: “S celovito uporabo IP omrežja lahko šole z izboljšanjem komunikacij in procesov dosežejo učinkovitost pri administraciji. Sočasno lahko študentom in profesorjem ponudijo nove zmožnosti, kot sta učenje na daljavo in pretočni video, s čimer skušajo doseči akademsko odličnost.”

Podobno kot tehnološki načrt za prenovo višješolskega programa, Cisco Connected Learning for Higher Education, tudi Cisco Connected Learning for K-12 gradi na štirih temeljih preoblikovanja izobraževanja in pomoči šolam pri ustvarjanju t.i. “učilnic brez zidov”.

Načrt vključuje:
o Povezovanje vseh šolskih zgradb in zagotavljanje dostopa do ključnih informacij, s čimer se poveča učinokvitost zaposlenih, zagotovi boljša varnost, ob tem pa se zniža kapital in stroški življenjskega cikla zgradb. Šole morajo preoblikovati svoja obstoječa omrežja v eno robustno, ki poenostavlja omrežno upravljanje in podporo ter šolam omogoča enostavno izvajanje novih, stroškovno učinkovitih akademskih storitev.
o Implementacijo omrežnih aplikacij, ki izboljšuje učinkovitost administracije. Doseči je treba nov nivo učinkovitosti administracije, kar je moč uresničiti s poslovnimi transakcijami, ki temeljijo na internetu, prijavnih in operativnih procedurah. V ta namen morajo šole v celoti preiti na omrežne aplikacije. Z gradnjo konvergentnih šolskih omrežij in z dodajanjem mnogoterih aplikacij za ključne funkcije dosežejo avtomatično procesiranje, kar zaposlenim v šolah omogoča samozadostnost in možnost, da denar, privarčevan pri administrativnih opravilih, investirajo v učilnice.
o Produktivnost učiteljev, ki na prvem mestu omogoča, da so učiteljeve potrebe na vrhu prioritetnega seznama IT. Šole morajo vključiti tehnologijo v učilnice in jo avtomatizirati. Z integracijo informacijskih sistemov, učnega načrta in 24-urnega dostopa do podatkov so učiteljevi delavniki in študentovi učni dnevi produktivnejši in uspešnejši.
o Ustvarjanje učnega okolja, osredotočenega na študente izpolnjuje cilje študentov in novih učnih modelov. Poleg tega šolam, ki so implementirale prve tri korake, omogoča, da se lahko razvijejo v prilagojeno, kolaborativno-izobraževalno institucijo, ki omogoča učenje v vsakem trenutku na vsakem kraju in ki stimulira vseživljenjski pristop k učenju.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

Endava

, ,