Računalništvo, telefonija
17.05.2010 14:32

Deli z drugimi:

Share

Na voljo poskusna različica Skypa za videokonference med večjim številom uporabnikov

Dragim in zapletenim videokonferenčnim storitvam se bo kmalu zagotovo trda predla!
Dragim in zapletenim videokonferenčnim storitvam se bo kmalu zagotovo trda predla!

Programerji podjetja Skype Technologies so najavili razpoložljivost težko pričakovane poskusne različice programa Skype, ki omogoča opravljanje videokonferenc z do petimi uporabniki hkrati. Poskusna različica programa, ki je vsaj zaenkrat na voljo le za uporabnike Microsoftovih operacijskih sistemov Windows in je sila enostavna za uporabo, je nadvse pisana na kožo tudi podjetjem, ki že uporabljajo storitev Group Video Calling.

Čeprav končna različica nove storitev podjetja Skype Technologies ne bo brezplačna, bi lahko v bližnji prihodnosti celo nadomestila drage in zapletene videokonferenčne sisteme v podjetjih. Mesečna naročnina naj bi se namreč pričela že pri borih 89 evrskih centih, za minuto video klica pa naj bi bilo potrebno odšteti zgolj en evrski cent. Poleg tega bo novo storitev mogoče uporabljati v kar 170 državah širom sveta.

Če gre verjeti spletnim govoricam, potem novo storitev podjetja Skype Technologies vsaj v bližnji prihodnosti žal ne bo mogoče uporabljati na pametnih mobilnih telefonih, ki bodo opremljeni z najnovejšim Microsoftovim mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 7. Več o tem pa naj bi bilo znanega v poznem poletju ali zgodnji jeseni, ko bo na voljo končna inačica programa Skype za opravljanje videokonferenc med večjim številom uporabnikov.


Prijavi napako v članku