Računalništvo, telefonija
24.01.2017 20:38
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na voljo Evernote v povsem novi obliki

Oblačna storitev Evernote je kot nalašč za hitro izdelavo in deljenje zapiskov in fotografij.
Oblačna storitev Evernote je kot nalašč za hitro izdelavo in deljenje zapiskov in fotografij.

Aplikacija Evernote predstavlja eno izmed prvih priljubljenih aplikacij, ki so se ponudile na trgu. Podjetje je namreč raslo skupaj s priljubljenostjo pametnega telefona iPhone in, še pomembneje, trgovine App Store z aplikacijami, ki je bila predstavljena leta 2008. Aplikacijo danes redno uporablja več kot 100 milijonov uporabnikov po vsem svetu in predstavlja najbolj priljubljeno aplikacijo za shranjevanje zapiskov.

Evernote pa je bil nedavno deležen precejšnje posodobitve. Odgovorni za dizajn so glavno spremembo opisali kot vrnitev h koreninam. To v praksi pomeni, da lahko zdaj hitreje shranite nov zapisek. Pri predhodni verziji ste bili namreč primorani dvakrat pritisniti na gumb za dodajanje novega zapiska, zdaj pa je potreben zgolj en pritisk. Poleg opisanega je prenovljena tudi vizualna podoba. Aplikacija stavi na več belega in manj zelenega, kar je bila do zdaj Evernotova zaščitna barva. Uporabniški vmesnik je zdaj bolj svetel, s čimer bolj do izraza pride vsebina zapiskov.

Dobrodošla sprememba je tudi hitrost delovanja aplikacije. Predhodna verzija je bila relativno počasna, kar je bil velik problem za vse, ki so želeli zgolj na hitro ustvariti in shraniti nov zapisek. Poleg tega je bilo počasnejše tudi iskanje po zapiskih. Zdaj Evernote deluje bistveno hitreje in bolj tekoče, kar bo najbolj do izraza prišlo predvsem pri starejših mobilnih napravah.


Prijavi napako v članku