Telefonija
18.01.2006 12:51

Deli z drugimi:

Share

Na izimobilu poteka prenosljivost številk brez težav

Volja mobil d.d., ponudnik storitev predplačniške mobilne telefonije izimobil, sporoča, da poteka prenosljivost številk tako v omrežje izimobil kot iz njega brez vsakršnih tehničnih težav. Naročnik ali predplačnik s prenosom številke v omrežje izimobil obdrži svojo staro številko, vključno s klicno številko omrežja, in tako postane uporabnik predplačniških mobilnih storitev izimobil.

Volja mobil poudarja, da uporabniki celoten proces prenosa številke uredijo prek interneta ali pošte, pomembno je le, da ne prekinejo obstoječega razmerja pred prenosom. Prekinitev uredi izimobil sočasno z vključitvijo v njegovo omrežje, saj drugače izbrana mobilna številka ni aktivna. “Medtem ko se nekateri drugi mobilni operaterji še vedno ukvarjajo s tehničnimi težavami prenosljivosti številk, pri Volja mobilu že omogočamo preprost prenos številk v obe smeri,” je povedala Metka Marinšek, direktorica Volja mobila.

Postopek prenosa številke je izjemno preprost. Uporabnik izpolni zahtevo za prenos številke, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih izimobila, na spletni strani www.izimobil.si ali pa jo naroči na telefonski številki 051 800 800. Ko Volja mobil prejme naročilo in potrebne dokumente, uredi celoten proces prenosa številke. Če je prenos številke v omrežje izimobil možen, uporabnik po pošti prejme iziprenos paket, ki stane 2.900 SIT. Paket vsebuje iziSIM kartico, ki je prednapolnjena s 1.000 SIT, izidopisnico za dodatnih 1.000 SIT ter izinavodila. Naročniku po uspešnem prenosu številke dotedanji operater izstavi račun za stroške prenosa, ki znašajo 2.500 SIT. Predplačnik pa mora imeti 2.500 SIT dobroimetja na računu, ki jih zadrži dotedanji operater, saj drugače prenos številke v novo omrežje ni možen.

Z enotno ceno klicev 29 SIT/minuto v vsa slovenska mobilna in stacionarna omrežja ter enotno ceno sporočil SMS in MMS, ki znaša 19 SIT, ostaja izimobil najenostavnejši tarifni model in najugodnejša predplačniška mobilna storitev v Sloveniji.


Prijavi napako v članku