Računalništvo, telefonija
04.08.2017 10:07

Deli z drugimi:

Share

Na Instagramu preživimo več kot pol ure na dan

Na Instagramu preživimo več kot pol ure na dan
Na Instagramu preživimo več kot pol ure na dan

Le kdo ne pozna aplikacije Instagram? Gre za Facebookovo najpopularnejšo aplikacijo za mlajše od 25 let. Po poročanju podjetja, ta starostna skupina uporabnikov v družbi Instagrama preživi kar 32 minut na dan. Starejši uporabniki od 25 let uporabljajo Instagram nekoliko manj, in sicer 24 minut na dan. V primerjavi z letom nazaj je uporaba Instagrama močno narasla, pri podjetju pa to rast pripisujejo v največji meri “Snapchatovski” novosti “Stories”, ki jo je Instagram v svojo aplikacijo vključil pred enim letom. Glavna funkcija te lastnosti je, da ljudem omogoči nalaganje kratkih videov in fotografij, ki potem po 24-ih urah izginejo. Instagram Stories ima v tem trenutku 250 milijonov dnevno aktivnih uporabnikov.

Zadnji rezultati kažejo, da bi lahko Instagram Stories bili velika oz. skoraj premočna konkurenca Snapchatu, ki je nazadnje poročal o 166 milijonih uporabnikov aplikacije. Kljub temu pa bi znalo biti, da uporabniki Snapchata na dotični aplikaciji preživijo več časa kot na Instagramu. Po podatkih podjetja Snap Inc. za prvo četrtletje letos, so v povprečju uporabniki na Snapchatu preživeli 30 minut na dan. Ta podatek govori o vseh uporabnikih ne glede na starostno skupino in vidimo lahko, da Snapchat nekoliko vodi pred Instagramom v tej kategoriji.

Če se morda sprašujete zakaj je sploh pomemben čas, ki ga preživijo uporabniki na aplikaciji, je pravi naslov za to vprašanje oglaševanje. Oglaševalci zelo radi vidijo, da ljudje znotraj aplikacije preživijo več časa in ne zgolj na hitro prebrskajo najbolj aktualne zadeve. Če uporabnik preživi na aplikaciji več časa, potem obstaja večja verjetnost, da naleti na oglaševalski material. Instagram je urdne podatke o času, ki ga uporabniki preživijo na aplikaciji, nazadnje objavil leta 2014, ko je naznanil, da uporabniki na Instagramu preživijo 21 minut na dan.


Prijavi napako v članku